11 Януари, 2018 11:21 3 478 0

Тенденциите през 2018 г. в Дубай

  • дубай-
  • цени-
  • жилища-
  • прогноза
Тенденциите през 2018 г. в Дубай - 1
Снимка: Shutterstock

През 2018 г. строителите в Дубай ще се насочат към изграждане на жилища с по-малка големина, за да могат да ги направят ценово по достъпни. Цената си остава основен фактор при покупката, коментират анализатори от компанията Kensington Properties. Подобна тенденция вече се наблюдава в южната част на Дубай и Джумейра.

Важното за купувачите през Новата година е да проверяват репутацията на строителната компания, от която са избрали да си купят имот и да вземат под внимание мястото и датата на завършване на обекта. Що се отнася до продавачите, то цените ще продължат леко надолу и от тази гл.т. е по-добре да отдават имотите под наем вместо да ги продават. Както и досега обаче сделките в средния ценови сегмент ще преобладават.

През миналата година пазарът беше във фаза на спад, която ще продължи и през тази, но с по-бавни темпове. Към края на 2020 г. се очаква на пазара да излязат нови 120 000 жилищни единици. При това е малко вероятно всички тези проекти да бъдат завършени в срок. Но риск от нарушаване на баланса между търсене и предлагане е малко вероятен.

Според някои анализатори, 2018 г. ще даде повече шансове на купувачите и наемателите, тъй като на пазара ще има повече предложения. Развитието на икономиката в съчетание с по-достъпни имоти трябва да създаде сигурна положителна тенденция на имотния пазар през 2018-а в Дубай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА