18 Януари, 2018 19:47 2 666 1

Енергийноефективни административни сгради

  • велинград-
  • саниране-
  • енергийна ефективност

В община Велинград беше проведена пресконференция, на която беше представен проектът “Внедряване на мерки за енергийна ефективност в административна сграда с адрес: град Велинград, ул. „Хан Аспарух” №16, в която се помещават четири държавни институции: Дирекция „Социално подпомагане”, отдел „Закрила на детето”, Районна прокуратура и местния офис на Регионалната здравна инспекция.

Общата цел на проекта е да се повиши енергийната ефективност и да се достигне най-малко клас на енергопотребление „С”, чрез внедряване на всички енергоспестяващи мерки, които са предписани, като задължителни в техническото и енергийно обследване на сградата.

Той е на обща стойност 933 471.52 лв.,от които 779 238,11 лв. (85 %) предоставени от Европейски фонд за регионално развитие и 137 512,61 лв. (15 %) от национално съфинансиране. Срока за изпълнение на проекта е 24 месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 1 Отговор
    Административните сгради, детски градини и училища са най-добрите за внедряване на подобни мерки. Фотоволтаиците произвеждат ток в периода на използване на сградата, докато при домакинството нуждата от ток е след производствения период и се налага употреба на скъпи батерии. Всяка една сграда може да се допълни с мрежови фотоволтаици, които са ефтини и лесни за монтаж, те ще подпомагат захранването с ток и ще намаляват сметките в периодите на висока консумация. Максимумът на произведен ток трябва да е под минимума на консумация и всичко е точно.