2 307 1

Енергийноефективни административни сгради

Антония Стефанова

В община Велинград беше проведена пресконференция, на която беше представен проектът “Внедряване на мерки за енергийна ефективност в административна сграда с адрес: град Велинград, ул. „Хан Аспарух” №16, в която се помещават четири държавни институции: Дирекция „Социално подпомагане”, отдел „Закрила на детето”, Районна прокуратура и местния офис на Регионалната здравна инспекция.

Общата цел на проекта е да се повиши енергийната ефективност и да се достигне най-малко клас на енергопотребление „С”, чрез внедряване на всички енергоспестяващи мерки, които са предписани, като задължителни в техническото и енергийно обследване на сградата.

Той е на обща стойност 933 471.52 лв.,от които 779 238,11 лв. (85 %) предоставени от Европейски фонд за регионално развитие и 137 512,61 лв. (15 %) от национално съфинансиране. Срока за изпълнение на проекта е 24 месеца.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гост
    Отговор
    1 09:07  19.01.18
    Административните сгради, детски градини и училища са най-добрите за внедряване на подобни мерки. Фотоволтаиците произвеждат ток в периода на използване на сградата, докато при домакинството нуждата от ток е след производствения период и се налага употреба на скъпи батерии. Всяка една сграда може да се допълни с мрежови фотоволтаици, които са ефтини и лесни за монтаж, те ще подпомагат захранването с ток и ще намаляват сметките в периодите на висока консумация. Максимумът на произведен ток трябва да е под минимума на консумация и всичко е точно.

Напиши коментар:


Публикувай