22 Януари, 2018 19:21 4 151 4

Новата визия на „Слънчев бряг”

  • слънчев бряг-
  • обети-
  • промени
Новата визия на „Слънчев бряг” - 1
Снимка: М. Богданова ©

Уличната търговия в Слънчев бряг-изток ще бъде преустановена още това лято и модерни павилиони с единна визия ще предлагат стоки на туристите. Тротоарните сергии ще бъдат премахнати и ще се упражнява изключително завишен контрол върху тази дейност. В договорите за наем, които „Слънчев бряг“ АД подписва за преместваемите обекти, ще се включва клауза, според която при 3 нарушения за такива „разхождащи се щендери“ договорът да се прекратява.

Монтирането на новите обекти ще започне веднага след одобряване на схемата за разполагането им и когато времето позволи, но преди да бъдат преустановени строително-монтажните дейности в курорта, каза министърът на туризма Николина Ангелкова. Целта на проекта е да се създаде единна визия на тази част от Слънчев бряг, която е под управлението на акционерното дружество, както и за морските плажове, а след време може да стане факт и за цялата му територия. Това е цел, по която министерството работи още от създаването си през 2014 г. Темата е коментирана при всички срещи с представителите на бранша, особено с тези, които са свързани с летния туризъм, подчерта министър Ангелкова.

Идейният проект е съобразен с действащото законодателство и фактическата обстановка на място. Водят се предварителни разговори с кмета на Община Несебър и ако този проект бъде припознат, той може да важи и за територията на целия курорт „Слънчев бряг“, а не само за зона изток, и не само за територията със собственост на „Слънчев бряг“ АД.

Новите павилиони ще бъдат в бяло и синьо и ще са изработени от материали, които ще са устойчиви на въздействието на морския въздух и вятъра. Ще са така конструирани, че да не позволяват да се предлага търговия извън тях, а позициите им ще са на места, които не пречат на туристи, пешеходци и коли.

„Особено невралгично място в „Слънчев бряг-изток“ е крайбрежната алея, там има преплитане на собственост както на частни имоти, така и на държавното дружество като инфраструктура и на територията на плажа”, каза министър Ангелкова. Тя припомни, че поради изключително драстични нарушения през 2016 г. бе прекратена от нея концесията на плаж „Слънчев бряг-север“, където основното нарушение бе свързано с надвишаване на одобрената от министерството квадратура за разполагаеми обекти с почти 8000 кв.м. Новите наематели трябваше да премахнат доброволно всички обекти в нарушение и към днешна дата това е факт, поясни министърът.

Изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров съобщи, че в схемата ще бъдат заложени не само търговски обекти, но и места за атракциони – велорикши, детски кътове, места за триколки и други, като разположението им ще бъде съгласувано с институциите и граничещите частни собственици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бате Б Симеонов

    21 5 Отговор
    ДА БУТАТ ХОТЕЛИТЕ НА ПЪРВА ЛИНИЯ, ТЕЗИ ПРЕДИ СТАРАТА АЛЕЯ, ТЕ СА НЕЗАКОННИ, СТРОИТЕЛСТВОТО НА ПЛАЖА Е ЗАБРАНЕНО.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Моамар

    19 2 Отговор

    До коментар #2 от "БАЦЕТО":

    Там няма бизнес, С. Бряг е пране на пари - Тате присвоява държавни архиви, синчето строи хотел, без регулация, без кадастър ...... дрога, проституция, това НЕ Е бизне, това са пари изработени от пенсионерите
  • 4 лилипутин

    10 7 Отговор
    2023 година.Свънчев браг и бурска селения ще са част от турция.Ердоган ще анексира този селски регион