Last news in Fakti

27 Януари, 2018 13:33 5 321 4

Компенсираха 4000 имотно измамени в Русия

  • москва-
  • имотна измама-
  • компенсация-
  • жилища
Компенсираха 4000 имотно измамени в Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Парична компенсация или ново жилище са получили през 2017 г. руснаци, които са били жертва на имотни измами в 140 жилищни сгради. В новите имоти са се настанили близо 4000 души.

Само през второто полугодие на миналата година са решени жилищните проблеми на граждани в 110 обекта. От въпросните сгради 98 са били въведени в експлоатация, а за останалите потърпевшите са били парично компенсирани.

За първите девет месеца на миналата година цените на жилищата в руската столица са спаднали с 9.8%. Луксозните имоти също са се обезценили със 7%. Въпреки това руската столица остава сред най-скъпите градове в света. Така например, Москва е на 7-мо място по най-високи наеми на жилища според индекса Bloomberg Global City Housing Affordability Index.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ахааа 7% и къде е това

    10 5 Отговор
    Веднага изявявам желание за покупка на имот в Москва в Премиум сегмента, който да е паднал със 7% - моментално! Ако ми намерите нещо за под 11000$ кв.м. с ремонта, а не на чертеж, дори съм готов да ви дам и стандартния 1%, който се взима за посредничество в Москва! Максимума на който съм свидетел е 4-5% в лукса, друго не гледам и се стъписах от тея 7% дето са цопнати - качеството си струва пари, а в Москва качеството е ФАКТ! ПО темата - руснаците започнаха да плащат на частни детективи, които да откриват измамниците и после с тази информация отиват в някоя редакция - така медиите се превръщат в доста могъщ инструмент в борбата с измамите! Други пък успяват да намерят и наемни убийци, таааа някои предпочитат да влязат в затвора или да върнат парите, отколкото да се простят с живота )))
  • 2 Патето Яки

    12 3 Отговор
    В България ще компенсират имотно измамените на върба в сряда.
  • 3 само главни букви

    10 7 Отговор
    Русия е много по добра за живеене от България,и то не само заради възможностите там за бизнес !
  • 4 БСП фракция ЛЯВА РЕЗБА

    5 8 Отговор
    Русия като цяло е една кална клоака, не бъркай Москва и Русия заедно като качество и възможности. Не случайно рашките драпат навън.