Last news in Fakti

1 Февруари, 2018 10:37 7 328 1

Продават къщи по 1 USD (СНИМКИ)

  • италия-
  • къщи-
  • продажба-
  • сардиния

Ололай е град разположен на средиземноморския остров Сардиния. Това, с което влезе в новинарските емисии през последните дни, е новината, че разпродава стотици изоставени къщи и то само за по ... 1 USD. Става дума за близо 200 каменни постройки в лошо състояние. Изискването към бъдещите купувачи е да ремонтират къщите в рамките на 3 години от придобиването им като вложат минимум 25 000 USD.

Причина за атрактивната разпродажба е, че населението на градчето непрекъснато намалява и има опасност в скоро време то да се превърне в поредния град-призрак. За последния половин век населението на Ололай е намаляло от 2250 до 1300 души, а всяка година се раждат само по няколко деца.

За да преживеят някак си част от местното население произвежда известното за Италия сирене Casu Fiore Sardo. Властите на града са се свързали с бивши собственици – пастири, фермери и занаятчии и са ги помолили да подпишат споразумение да предадат сградите на общината.

Независимо от лошото състояние на къщите, три от тях вече са продадени, а кметът на Ололай заявява, че има над 100 запитвания от цял свят, включително Австралия и Русия. Според управата на града ремонтирането на къщите ще създаде нови работни места и ще спомогне за възраждане на икономиката в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 7777777

    22 0 Отговор
    Кое му е като в България? Тук за такива съборетини искат десетки, а понякога и стотици хиляди евра и те си стоят непродадени и бавно се самосъбарят!