3 440 1

Пазар, който се възстановява

Пазар, който се възстановява
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

В ценово отношение жилищният пазар на Уругвай достигна максимума си през 2010 г., след което последва период на успокояване в резултат на икономически и политически сътресения в съседните Аржентина и Бразилия. Днес обаче в далечната държава отново се наблюдава ръст в търсенето, отчитат анализатори. „Бизнесът с недвижими имоти се развива успешно последната половин година, благодарение на добрия политически климат в Аржентина. Също така Южна Америка се посещава от все повече европейци, които са уверени в сигурността на нашия регион”, казва Сандра Софио директор на агенция за недвижими имоти Engel & Völkers Punta del Este.

С 15% са се повишили продажбите в района на Пунта дел Есте за 2017 г., независимо от факта, че цените са били стабилни. Сегашните пазарни условия са благоприятни за купувачите, тъй като на пазара има редица достъпни предложения. Средно 2 млн. USD е цената на луксозните имоти по крайбрежието. В дадени случаи има и предложения за по 20 млн. USD. Масово обаче се предлагат къщи малко по-далеч от плажа, като там цените са 200 000 USD.

На луксозния пазар доминират чуждестранните купувачи, предимно от Аржентина и Бразилия. Налице е висок интерес от млади пенсионери, които виждат положителните страни от живота в Уругвай, както и от страна на граждани на САЩ и Европа (предимно Германия, Белгия, Великобритания, Италия и Испания), които смятат, че държавата предлага отлична възможност за придобиването на втори дом.

По-младите американци търсят селски имоти в Уругвай, на които могат да развиват фермерски бизнес.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 22:20  02.02.18
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай