Last news in Fakti

1 Февруари, 2018 18:50 4 777 0

Инвестиции от 3 млрд. USD

  • португалия-
  • инвестиции-
  • имоти-
  • прогноза
Инвестиции от 3 млрд. USD - 1
Снимка: Shutterstock

Инвестициите в сектора на недвижимите имоти в Португалия за 2018 г. ще достигнат 3 млрд. USD. За сравнение през 2017-а те са възлизали на 1.9 млрд. USD. През последните няколко години сегментът на недвижими имоти набра скорост предимно благодарение на засиления интерес от страна на чуждестранни предприемачи, които бързо изкупиха евтините имоти, останали след икономическата криза от 2011-2013 гг.

По мнението на анализатори, достигнатите през 2017-а инвестиционни нива в сектора са били рекордни, като са се увеличили с 50% спрямо 2016 г. Близо 80% от сделките са били с чуждестранни купувачи и едва 20% от клиентите са били португалци.

По прогноза на анализаторите от консултантската компания JLL вложенията в сектора през текущата година ще надвишат 2.5 млрд. USD, но това е предварителна прогноза, тъй като от гл.т. на днешния ден инвестициите могат да достигнат 3 млрд. USD. Акцентът ще бъде не само към жилища, но и към офисни и търговски помещения.

Влияние върху доброто развитие на пазара оказват и фактори като по-ниски данъци за чужденците, растящият технологичен сектор, благодарение, на който са в етап на реализирани нови офис проекти и се развива туризмът.

През 2017-а икономиката на Португалия нарасна до 2.6%, което е най-високото ниво за последното десетилетие. За това в голяма степен допринесоха секторите на недвижимите имоти и туризма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА