Last news in Fakti

5 Февруари, 2018 14:21 3 790 2

Руските чиновници избират България

  • инвестиции-
  • имоти-
  • руснаци-
  • българия
Руските чиновници избират България - 1
Снимка: М. Богданова ©

Близо 40% от руските чиновници, които възнамеряват да си купят недвижим имот зад граница, предпочитат това да бъде България. Единствено Черна гора е преди нас с 42%, сочат данните от проучване проведено от специализирани руски сайтове за недвижими имоти. Интересно е да се отбележи, че традиционно атрактивни за руските купувачи дестинации като Австрия, Франция и Гърция, са след България в класацията.

Двата основни фактора, които привличат руските чиновници към българските имоти са ниските цени и разходи за поддръжка. Предпочитанията на руснаците са покупката на жилище, разположено по българското Черноморие. Под половината от придобилите подобни имоти са склонни да ги отдават под наем.

Дестинации като Тайланд, Великобритания, Португалия, Хърватия и Кипър също са интересни за руснаците, но за тези, които заемат управленски позиции. Що се отнася до известните руснаци, работещи в сферата на шоубизнеса, то едва 4% от тях биха инвестирали състоянието си в недвижим имот зад граница. Предпочитаните дестинации са Италия и Гърция.

Двойно повече руснаци са проявили интерес към придобиването на имот зад граница през 2017 г. в сравнение с 2016-а, сочат данните на международната компания Knight Frank. От тях 30% са проявили интерес към покупката на жилище. Още толкова са проучвали възможността за купуване на дялове от имотни фондове.

Близо 526 млн. USD са вложили руснаците в чуждестранни недвижими имоти през първото полугодие на 2017 г. Това е с 30% повече в сравнение със същия период на 2016-а, но с 45% по-ниско от пиковото първо полугодие на 2014 г., когато вложенията са възлизали на 957 млн. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    11 3 Отговор
    Добро пожаловат!
  • 2 mediator37

    9 1 Отговор
    Най-добре е всичките имоти да са български, но понеже от много добро демократично управление за последните 28 години сме я докарали до най-бедната държава в Европа...
    По-добре руснаци, отколкото турци.