3 335 2

Руските чиновници избират България

Снимка: М. Богданова ©
Снимка: М. Богданова ©
Милена Богданова

Близо 40% от руските чиновници, които възнамеряват да си купят недвижим имот зад граница, предпочитат това да бъде България. Единствено Черна гора е преди нас с 42%, сочат данните от проучване проведено от специализирани руски сайтове за недвижими имоти. Интересно е да се отбележи, че традиционно атрактивни за руските купувачи дестинации като Австрия, Франция и Гърция, са след България в класацията.

Двата основни фактора, които привличат руските чиновници към българските имоти са ниските цени и разходи за поддръжка. Предпочитанията на руснаците са покупката на жилище, разположено по българското Черноморие. Под половината от придобилите подобни имоти са склонни да ги отдават под наем.

Дестинации като Тайланд, Великобритания, Португалия, Хърватия и Кипър също са интересни за руснаците, но за тези, които заемат управленски позиции. Що се отнася до известните руснаци, работещи в сферата на шоубизнеса, то едва 4% от тях биха инвестирали състоянието си в недвижим имот зад граница. Предпочитаните дестинации са Италия и Гърция.

Двойно повече руснаци са проявили интерес към придобиването на имот зад граница през 2017 г. в сравнение с 2016-а, сочат данните на международната компания Knight Frank. От тях 30% са проявили интерес към покупката на жилище. Още толкова са проучвали възможността за купуване на дялове от имотни фондове.

Близо 526 млн. USD са вложили руснаците в чуждестранни недвижими имоти през първото полугодие на 2017 г. Това е с 30% повече в сравнение със същия период на 2016-а, но с 45% по-ниско от пиковото първо полугодие на 2014 г., когато вложенията са възлизали на 957 млн. USD.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 14:58  05.02.18
  Добро пожаловат!
 • mediator37
  Отговор
  2 19:17  07.02.18
  Най-добре е всичките имоти да са български, но понеже от много добро демократично управление за последните 28 години сме я докарали до най-бедната държава в Европа... По-добре руснаци, отколкото турци.

Напиши коментар:


Публикувай