3 658 1

Арабски инвестиции в малко познати държави

Милена Богданова

Безспорно географското местоположение играе ключова роля за инвестиционния интерес в сферата на недвижимите имоти. За Европа това са столици като Париж и Лондон. В Америка акцентът е върху крайбрежните курорти на САЩ. Азия, като най-динамично развиващ се пазар, привлича инвеститори в Сингапур, Хонг Конг и Обединените арабски емирства. Съществуват обаче и редица други места с огромен потенциал за развитие. Една такава държава е Киргизстан. Потенциалът й е свързан основно със зимния туризъм. Местната перла в сектора е курорта „Каракол”. Той е известен далеч извън пределите на държавата и привлича на година хиляди туристи.

Доказателство за арабския интерес към региона е инвестицията в новия проект SkiParadise, който ще включва модерен хотел и 25 екологични дървени къщички в алпийски стил. Комплексът ще разполага с необходимата инфраструктура като ресторанти, басейни, пързалка и други.

Макар проектът да е в етап на строеж вече са реализирани първите продажби. Сред купувачите е и старши вицепрезидентът на инвестиционната компания от Обединените арабски емирства Agthia Group Али Ал Фахим.Той вече е купил една от луксозните вили, която е в етап на строеж.

Клиентите, решили сега да придобият имот в новия курортен комплекс, могат да се възползват от услугите на архитект и да направят вътрешното разпределение на помещенията и обзавеждането на новия си имот по свои вкус.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • некойси
    Отговор
    1 21:39  10.02.18
    В гр.Пазарджик имало един арабин, който инвестира ... мисля че до тук е изкупил половината град, с благословията на сегашния кмет може да изкупи и другата половина, не съм сигурен чия собсвтвеност ще бъде.

Напиши коментар:


Публикувай