9 Февруари, 2018 12:23 3 383 2

Инвеститори се обявиха против криптовалутата

  • дубай-
  • криптовалута-
  • сделки
Инвеститори се обявиха против криптовалутата - 1
Снимка: Shutterstock

Почти всички инвеститори в Дубай се обявиха против използването на виртуалната валута като разплащателно средство при сделки с недвижими имоти. Това идва в резултат на предупреждение от Централната банка на Обединените Арабски Емирства (ОАЕ)

Дубай е меката на луксозните имоти на Близкия Изток и първия град в региона, който осъществи сделка с виртуална валута. Това бяха имоти в комплексите Aston Plaza и Residences в Дубайския научен парк. Става дума за 50 апартамента, оценени в цифрова валута. Също така Star Business Center, подразделение на Samana Group, разположено в центъра на града също започна да приема месечните наеми във виртуална валута.

Дубай пусна своята първа криптовалута през октомври 2017 г. под името emCash. Тя е създадена от ОАЕ. В края на миналата година обаче президентът на Централната банка на ОАЕ заяви, че въпросната валута се използва за пране на пари и финансиране на терористични сделки.

Въпреки, че няколко компании ползват виртуалната валута при продажба на имотите си, скорошно изследване на Dubai Bayut.com показва, че 97% от инвеститорите на недвижими имоти в Дубай няма да купуват, продават, отдават или наема имоти, разплащайки се в криптовалута. Близо половината от респондентите – 52% заявяват, че не им е интересно да знаят цената на имота, обект на продажба или отдаване под наем, във виртуална валута. За 79% инвестирането в криптовалута е лошо вложение.

ОАЕ планира да пусне закодирана криптовалута през юни тази година, която да съответства на законите на шериата под името OneGram. Също така към 2020 г. всички правителствени документи трябва да бъдат прехвърлени на блокчейн система.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 321

    3 6 Отговор
    Колко падна днес биткоина?

    Коментиран от #2

  • 2 Равин

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "321":

    Ми от 6К се качи на 8,2К...