3 355 7

Изземват неправомерно придобити военни имоти

Снимка: М. Богданова ©
Снимка: М. Богданова ©
Милена Богданова

Министерството на отбраната е връчило заповеди за изземване на неправомерно използвани жилища. Става дума за имоти, които в момента се обитават от бивши военни или са пенсионери. По последни данни министерството е обявило 121 свободни жилища в 14 града. Нуждаещите се обаче са много повече – над 4000 души.

Най-много военни апартаменти, които могат да се наемат, има в Пловдив, Стара Загора, Карлово и Казанлък. В столицата предлагането е в кв. „Ботунец”.

„Необходимо е да бъде сложен ред във воденето на имотите. Трябва да си оправят администрацията. Никой не се е сетил да им каже какво ги очаква. Когато един наемател прави трайни подобрения по имота, трябва да се отчетат от наемодателя”, каза депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев, цитиран от БНР. „Дори да бяхме пуснали предизвестията, голямата опасност беше да започне едно масово придобиване по давност. Тогава щеше да има въпроса: "Защо не сте взели мерки и са допуснали тази безстопанственост"”, казва министър Красимир Каракачанов.

Голяма част от хората обжалват в Административния съд заповедите си.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Обективен (гост)
  Отговор
  1 15:09  09.02.18
  Как ще ги гоните. Те са служили на държавата. Я вижте семейство Бутенко. 28 години паразитират, накрая Цацата се намеси и защити паразитирането им :)
 • НЕразбирач! (гост)
  Отговор
  2 08:23  10.02.18
  Бееее, каква давност за държавни и общински имоти!? Следете законите! До 2022 не може да почва да тече давност!
 • хакера (гост)
  Отговор
  3 15:36  11.02.18
  Ами то МО не се интересува 25 години от 20 гаража в гр.София кв.Борово бл.13 сега се сетили съд за безстопанствена немарливост за всички немарливци

  Коментиран от #4

 • грозд (гост)
  Отговор
  4 23:23  11.02.18

  До коментар #3 от "хакера":

  Ами г-жа Богданова да разследва случая с гаражите сигурно има нещо да излезе с тези тъмни военни афери,ей разграбиха всичко от военните то техника то имоти няма ли кои да ги разследва тези бре?
 • Патриот (гост)
  Отговор
  5 23:24  11.02.18
  Жестоки наказания за администрацията предлагам. Уволняване на старите и назначаване на млади и опитна хора.
  Имало е финансов интрес да не ги закачат. За това.
 • ГОСТ (гост)
  Отговор
  6 13:39  12.02.18
  Да проверят продажбите на общински жилища със задна дата и да ги изземват ако са под пазарната стойност!
 • Алфонсо (гост)
  Отговор
  7 14:58  14.02.18
  Как искат да имат войници като си пропиляват активите по най глупавия начин, а може би става дума за корупция. Жилищата от фонда са за действащи военни, а не за пенсионери или хора които нямат нищо общо с армията.

Напиши коментар:


Публикувай