14 Февруари, 2018 20:56 3 866 1

Престъпление ли е да отдадеш жилището си на терорист

  • франция-
  • терорист-
  • жилище-
  • наем
Престъпление ли е да отдадеш жилището си на терорист - 1
Снимка: Shutterstock

Престъпление ли е собственик на жилище да го отдаде под наем на терорист? Отговор на този въпрос дава френското правосъдие. Джавад Бендауд, който е с френско гражданство, беше оправна от съда, че е отдал жилището си на двама терористи, които участваха в серията атаки във Франция през ноември 2015 г. Бендауд е бил задържан на 18 ноември 2015-а с обвинение, че е отдал имота си на координатора на терористичните атаки – белгиецът Абделхамид Абауд и на още един терорист – Шакиб Акрух (бел. ред. Предлога се, че той е стрелял в парижко кафене). Бендау твърди пред съда, че не е знаел на кого отдава жилището си под наем.

В началото на февруари прокуратурата поиска Бендау и Мохамед Сум, който е бил посредник при наемането на жилището, да бъдат осъдени на 4 години лишаване от свобода за укриване на терористи.

В сряда – 14 февруари, съдебните власти оправдаха Бендау, а Сум ще лежи 5 години в затвора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jack Bauer

    1 0 Отговор
    ... французина Джавад Бендауд ... белгиецът Абделхамид Абауд ... какви францизи и белгийци бе тези са си чисти арабески!