19 Февруари, 2018 15:07 3 443 0

Обезценяването на гръцките имоти се забавя

  • гърция-
  • цени-
  • жилища
Обезценяването на гръцките имоти се забавя - 1
Снимка: Shutterstock

Едва с 0.3% са поевтинели жилищата в Гърция през четвъртото тримесечие на 2017 г. спрямо същия период година по-рано. За цялата изминала 2017-а спадът в цената на квадратен метър жилищна площ е 1%, което е над два пъти по-малко в сравнение с 2016 г., когато обезценяването е било 2.4%.

През последните три месеца на 2017-а цените на жилищата в Атина почти не бележат промяна. Спадът е едва 0.1%. В Солун той е 0.6%, а в останалите градове средно с 0.4% по-евтино се сключват сделки.

И през тази година ще се разчита на засилен интерес от страна на чуждестранни инвеститори на пазара на недвижими имоти у южните ни съседи. Предимно това са по-заможни предприемачи, които проявяват интерес към острови или най-малкото луксозни къщи по гръцкото крайбрежие. Повечето купуват с цел инвестиция. Също така не липсват и инвеститори, които придобиват имоти и с цел получаване на гръцко гражданство. Всеки, който придобие имот на стойност над 250 000 EUR, може да кандидатства за такова.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА