3 033 1

Силен интерес към луксозни имоти в Лондон

Силен интерес към луксозни имоти в Лондон
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Имотите в най-луксозните лондонски квартали се отдават под наем срещу 25 000 USD за седмица. Апартаменти със 6 или 7 спални в Нотинг Хил и Примроуз Хил най-често могат да бъдат наети за 7000 USD на седмица, сочат данните на Knight Frank. Консултантската компания отчита ръст от 34% в предлагането на луксозни имоти в района – от 106 през 2017 г. до 137 от началото на текущата. Наемателите са предимно британци и американци. Следват руснаците, французите и китайците.

Двойно повече е броят на отдадените под наем апартаменти от компанията през тази година в сравнение с миналата, чийто седмичен наем е над 21 000 USD. Доколкото цените на жилищата падат в някои райони на Лондон, все повече от богатите клиенти предпочитат наем пред покупка, с цел избягването на висок данък. След увеличението на гербовия данък налогът е еквивалентен на наема за 3-4 години. Друга причина да се предпочита наема пред покупката е, че все още не е ясно как ще се развие пазарът след излизането на Великобритания от Европейския Съюз.

Повечето строители с все сили се опитват да продадат построените от тях луксозни имоти, за да избягат по нататъшни загуби от падащите цени. Собствениците на лукс жилища правят значителни отстъпки, които достигат до 1.4 млн. USD и все по-често предпочитат да отдават имотите си под наем.

Средната продължителност при дългосрочните наеми през миналата година е била 589 дни. За сравнение, през 2016-а тя е 548, а през 2015 г. – 518 дни. Повечето състоятелни наематели се насочват към западен Лондон.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Реститутка
    Отговор
    1 13:54  21.02.18
    Това ми е мокрия сън! Хъ хъ хъъ а не като тук по 300- 400 евро на месец прибирам от всеки двустаен в топ центъра...

Напиши коментар:


Публикувай