3 508 2

Свикват Съвета по геодезия, картография и кадастър

Антония Стефанова

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков свиква Съвета по геодезия, картография и кадастър. Информацията дойде след проведена днес среща между него и представители на неправителствените професионални организации в областта на геодезията и кадастъра – Камара на инженерите по геодезия, Камара на инженерите в инвестиционното проектиране – секция „ГПГ“, Съюз на геодезистите и земеустроителите в България и Асоциация на геодезическите фирми. На срещата присъства и ресорният заместник-министър инж. Валентин Йовев.

Необходимо е засилване на общите усилия на правителството и браншовите организации за устойчиво и прогнозируемо развитие на сектора, както и задълбочаване на сътрудничеството и взаимодействието между министерството и неправителствения сектор за успешно прилагане на европейските практики в тази сфера.

Основна задача на Съвета ще бъде разработването на проект на дългосрочна стратегия за устойчиво развитие на политиките в областта на геодезията, картографията и кадастъра.

Предвижда се в рамките на Съвета да бъдат обсъдени възможности за промени в Закона за кадастъра и имотния регистър с цел подобряване условията за развитие на бранша, улесняване на достъпа до административни услуги и повишаване на сигурността на данните в информационните системи на кадастъра и имотния регистър.

Съветът ще провежда ежемесечни срещи.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • народ
  Отговор
  1 21:13  22.02.18
  Тия неправителствени организации не са ли пак сороски?Тука има нещо съмнително!Да не се събудим пак с няква конвенция?

  Коментиран от #2

 • Моамар
  Отговор
  2 17:25  23.02.18

  До коментар #1 от "народ":

  Теа организации още от началото на прехода са били мутренски, лека-полека се изчистват откъм лош материал и навлизат хора в тях, за сега са 50/50

Напиши коментар:


Публикувай