3 909 1

Девет нови услуги от Агенцията по вписвания

Милена Богданова

Агенцията по вписванията ще предоставя 9 нови електронни услуги на гражданите и бизнеса с финализиране на надграждането на Имотния регистър и връзката му с кадастралния регистър.

Това заяви днес изпълнителния директор на Агенцията Зорница Даскалова по време на пресконференция за стартирането на проект „Надграждане на имотния регистър за интеграция с кадастралния регистър и предоставяне на допълнителни е-услуги“.

„Проектът „Надграждане на имотния регистър за интеграция с кадастралния регистър и предоставяне на допълнителни е-услуги“ е изключително важен. С успешната му реализация ще се подобри обслужването за гражданите и бизнеса“, каза по време на неговото представяне заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова, като подчерта, че намаляването на административната тежест е сред основните приоритети на правителството, по които активно и последователно работят Министерството на правосъдието и Агенция по вписванията.

По думите на изпълнителния директор Зорница Даскалова сред бъдещите електронни услуги, които ще предоставя Агенцията са:

* регистриране на заявление за предстояща сделка за предварително деклариране на предстояща сделка;

* проверка на статус на заявление, осигуряващ видимост на подготвителни действия за сделки с недвижим имот;

* автоматизирано известяване на заинтересовани страни на посочен e-mail адрес;

* уведомления за общините и техните бази данни за данъчни цели;

* искане за издаване на преписи;

* искане за издаване на удостоверение за лице;

* искане за издаване на удостоверение за имот;

* искане за издаване на удостоверение за период;

* калкулатор за изчисление на дължимите държавните такси.

Проектът се осъществява с финансова помощ „Приоритетни проекти в изпълнение на пътната карта за изпълнение на Стратегията за развитие на електронното управление в Република България за периода 2016-2020 г.“ с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ГОСТ
    Отговор
    1 15:27  08.03.18
    Дано почнат да регистрират и договорите на зелено.

Напиши коментар:


Публикувай