13 Март, 2018 09:33 6 853 1

Най-силното поевтиняване на имоти отчитат на Острова

  • великобритания-
  • жилища-
  • цени
Най-силното поевтиняване на имоти отчитат на Острова - 1
Снимка: Shutterstock

Наблюдава се най-силния спад на цените на жилищата в Лондон от рецесията, която беше преди 10 години, се посочва в доклад на Асаdаtа. Най-засегнати са най-скъпите квартали на британската столица.

През януари тази година средната стойност на жилище е спаднала до 593 396 паунда, което е с 2.6% по-малко в сравнение със същия месец на 2017 г. Двуцифрен е спадът за разглеждания период на апартаментите в скъпите квартали. Така например, в Уондсуърт недвижимостите в рамките на 12 месеца от януари 2017 г. до януари 2018 г., са поевтинели с 14.9%, а в Cayтyъpĸ cпaдът e 12,2%.

Разглеждайки движението на цените на месечна база, то спадът през януари спрямо декември миналата година е 0.8%, което в абсолютна стойност прави близо 5000 паунда.

Основната причина, поради която пазарът на недвижими имоти е в затруднение, е слабият растеж на икономиката и засилване темповете на инфлация след референдума за Brexit.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.