5 069 5

Двата най-големи строежа на София днес (ВИДЕО)

Милена Богданова

Най-високият небостъргач на Балканите и третият лъч на софийското метро са двата най-големи строителни обекта днес в българската столица. Как изглеждат те? Отговор на този въпрос дават от SkyscraperCity, които са заснели от птичи поглед част от процеса на изграждане.

Небостъргачът Sky Fort ще е с височина 200 метра и ще се намира в близост до Интер Експо Център на бул. „Цариградско шосе”.

Строителството на метрото също е впечатляваща гледка. Ето как изглежда тя на метростанция „Красно село”, където е изградено кръстовище на две нива, както и Депо „Земляне”.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Анонимен
  Отговор
  1 12:38  14.03.18
  Защо първокласничката, написала заглавието, е сложила снимка на майка си, вместо своята? "Двата строежи" или "двата строежа"?
 • икономист MRICS
  Отговор
  2 16:20  14.03.18
  Строителството на небостъргачи в крайните квартали на София (конкретния е непосредствено до входа й) е толкова абсурдно и икономически необосновано, че изобщо се очудвам как в възможно, ако нямаш яки връзки в банката, отпуснала кредита да го получиш; Строежът на небостъргачи е икономическо обносновано на места, на които квадратния метър земя е скъп, а гъстото на застрояване висока или иначе казано в центъра на града; В крайните райни икономически обосновани са ниски сгради с по- големи отстояния, които да съставляват бизнес клъстери; Точно поради тази причина БПС в Младост 4 е толкова успешен, а Кепитал Форт седи празен за разлика от Милениум, който поетапно се запълва в офис частта си- изключение прави жилищната част, където апартаментите не отговарят на търсенето на пазара и предлагат прекомерно големи площи без съответните корекции за кв.м. поради което и пазарът не може да ги поеме въпреки настоящие възходящ тренд.
 • Жарко патронааа
  Отговор
  3 02:52  15.03.18
  В икономически умрялата българия за какво са и толкоз декари офиси?без реално да се произвежда нищо?
 • българинъ
  Отговор
  4 14:44  16.03.18
  Всичко е ясно-перат се парички!Айде,метрото е оправдано,както и да го погледнем и след време инвестицията ще се възвърне,но този офис център по никакъв начин не може да си възвърне инвестицията и единственото което е вероятно е прането на пари.
 • Гост
  Отговор
  5 17:34  16.03.18
  Пак неподготвени! Истанбулският Сапфир е 238 без, 261 метра с антената. В европейската част на града е, т. е. и на Балканите. Така че... кой сега е номер едно?!

Напиши коментар:


Публикувай