Last news in Fakti

19 Март, 2018 13:37 36 495 1

Студентите предпочитат тези градове

  • студенти-
  • следване-
  • чужденци-
  • градове
Студентите предпочитат тези градове - 1
Снимка: Shutterstock

От общо 426 града от цял свят най-предпочитаното място за студенти е Лондон. Сребърният и бронзов медал са за Сидни и Мелбърн. В ТОП 5 влизат още Манчестър и Глазгоу. Сред първите десет има още доста британски градове като Ливърпул, Нотингам и Шефилд. На девета позиция е Лос Анжелис, а десетото място е отново за Великобритания – Бирмингам.

Към момента в британските университети 19% от студентите са чужденци, а сред аспирантите този процент е още по-висок – 53%, посочва специализираният сайт PropertyWire. В изследването също така се обръща внимание и на въпроса колко дълго трябва да пътуват студентите от наетия апартамент до университета. Оказва се, че през 2017 г. учащите са изминали 95 милиона километра, за да достигнат до крайната точка. Основната причина са високите наемни нива. Те се поддържат не само от високото търсене от страна на студенти, но и от хроничния дефицит.

Рано е обаче Великобритания да „лежи на лаврите си” е мнението на анализатори. Световната конкуренция за чуждестранни студенти расте от година на година. На страната ще й се наложи да направи всичко възможно за интернационализиране на своите университети и да запази своята привлекателност като място за изучаване на английски език.

Ако се направи анализ по държави, то в Австралия най-популярни сред студентите са градовете: Сидни, Мелбърн, Брийсбейн, Канбера и Аделаида. В САЩ това са: Лос Анжелис, Ню Йорк, Бостън, Филаделфия и Чикаго. В Канада студентите предпочитат да следват в Монреал, Торонто, Ванкувър, Отава и Лондон (в провинция Онтарио). Във всички от изброените градове през последните години се наблюдава значителен ръст на наемните нива, отбелязват анализатори.

Във Франция първото място, което предпочитат чуждестранните студенти за следване е Париж, както и Момпелие и Лион, Марсилия и Нант. За Германия градовете са: Берлин, Франкфурт, Бон, Мюнхен и Дармщад (в близост до Франкфурт). Последният се ползва като алтернатива от учащите се, тъй като наемните нива на жилищата са по-ниски, а връзката с финансовия център на ФРГ е удобна и бърза. В Испания учащите се предпочитат да завършат висшето си образование в Барселона, Мадрид, Валенсия, Мурсия, а в Италия това са градовете: Милано, Рим, Болоня, Флоренция и Торино.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АлмаМатерБетаФатер

    1 0 Отговор
    В Русенския университет, не 19 процента чужденци както в Англия, ами 3 пъти по толкова поданици на Полумесеца. Хехехехе, толкова безпредметна и нищо казваща статия не бях чел отдавна. Изреждат се все големите и известни градове в отделните страни. Все едно да се дава обяснение за България - ами много ясно- София, Пловдив, Варна, Русе, Велико Търново, Стара Загора, Благоевград, Габрово. Няма да са Казанлък, Димитровград, Силистра, Кюстендил и Смолян.