20 Март, 2018 06:21 48 522 12

Когато откраднеш от резиденцията на Путин

  • резиденция-
  • путин-
  • русия

Московският градски съд удължи до 21 юни задържането под стража на трима инвеститори, обвинени в присвояването на пари, предназначени за строителството на резиденция на руския президент Владимир Путин. Бившият управител на компанията „Стройкомплект”

Дмитрий Торчинский, генералният директор на „Стройфасад" Владислав Кюнер и бившият директор на „Стройфасада" Сергей Литвинов са признали, че са извършили престъплението. Те са присвоили 225 млн. руски рубли.

По информация на следствените органи обвинение е повдигнато и срещу ръководителя на „Атекс” към Федералната служба по охрана Андрей Каминов, който е бил организатор на престъпната група, а останалите обвиняеми – участници.

Делото за присвояване на средства, предназначени за строителството на резиденция на Путин, беше образувано през март 2017 г. Парите са били източени чрез три различни схеми. Едната е била свързана с покупката и монтирането на вентилационна система на сградата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Съжаляващ

    93 23 Отговор
    Ей това е власт и правосъдие! А при нас - специални съд и прокуратура, но не за да борят корупцията, а да я прикриват! Хайде сега ми обяснявайте пак, кое управление е по-добро! Имам предвид за хората, не за тези, които крадат!

    Коментиран от #3

  • 3 Чебурашка

    24 49 Отговор

    До коментар #2 от "Съжаляващ":

    Да това е власт, но не и правосъдие. В тоталитарна държава няма истинско правосъдие.
    И можеш да си смениш опознавателния знак от "съжаляващ" на ближещ всичко руско.

    Коментиран от #5

  • 4 Нека ви

    34 9 Отговор
    Мечтаех за демокрацията..а сега я ненавиждам ...без силен лидер няма силна държава ...ама крадците се страхуват от силна и справедлива власт (за разлика от обикновените хора) те обичат мътната вода! Той Бог си знае работата на тази планета в този миг и необходим силен, разумен и непоколебим лидер!

    Коментиран от #8

  • 5 Бравус

    28 7 Отговор

    До коментар #3 от "Чебурашка":

    Защо всеки ,нормално мислещ човек , за вас-русофобите , е лош? Човекът дори не показва някаква лична симпатия към Русия - констатира, че там законите се спазват- за разлика от тука.
    Явно си от хората, за които американското ако, мирише на лимон.
    Но, така е ,когато ти плаща чичо шорош - не можеш да мислиш - само хейтиш!
    А, и да те всетна - не съм русофил!

    Коментиран от #12

  • 6 Ахмак

    17 6 Отговор
    А ако откраднеш , от резиденцията на Тръмп, какво- ще те помажат ли?
    Изключително тъпо заглавие, и жалък опит за вменяване на нещо ,което се върти само и единствено, в кухата главица, на Богданова!
    А иначе , Сорос как плаща?
    За една съседка питам!
  • 7 Djend

    15 4 Отговор
    Колко струвал часовника на Путин?Какви имения имал.Колко са милиардите по сметките му?Кои са любовниците му?На един човек на неговите години е повече от ясно,че никога не ще успее да похарчи,това що има.Другото са коментари,за да накарат първосигналните да завиждат и да се насажда умраза.Руснаците си го харесват и това е очевадно.А пък на нас не ни остава място за коментар,защото изглежда глупаво.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Горд РЕЗАК !

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    С тоя кожа отпред си точно кът мръвка
  • 11 Север о запад

    3 0 Отговор
    А при нас тия дето имат резиденции, крадът от тия дето нямат такива. И понеже освен резиденции, нямат и правА, нямат и полиция... абе, нищо нямат, нямат и кражби.
  • 12 Гостенин

    1 5 Отговор

    До коментар #5 от "Бравус":

    И без да вмяташ се разбира какъв си.Не обяснявай кой какво иска да каже хората и сами разбират.И ако найстина някой някога е плащал на българи това са руснаците.Като почнеш от заговорниците на Паница, атентаторите в църквата Св.Неделя, Димитров и Коларов през Септемврийското въстание.Парашутистите и подводничарите на Цвятко Радойнов.Е верно не са им плащали с рубли а с $ защото самите те не са искали рубли.То кой ли иска пари който вървят само в една територия.