4 Април, 2018 20:56 1 927 0

В Сингапур цените достигнаха нивата от 2010 г.

  • сингапур-
  • жилища-
  • цени-
  • имоти
В Сингапур цените достигнаха нивата от 2010 г. - 1
Снимка: Shutterstock

През последните 12 месеца цените на жилищата в Сингапур поскъпнаха най-много от 2010 г. насам, като по този начин стабилизираха имотния пазар след 4-годишен спад. С 3.1% са поскъпнали апартаментите през първото тримесечие на тази година в сравнение със същия период на миналата. Това е най-силното увеличение на тримесечна база от началото на десетилетието отчитат от Управлението за градско развитие.

В началото на февруари на текущата година правителството увеличи данъка при покупка на жилище, чиято цена надхвърля 764 000 USD, тъй като поскъпването на имотите и броят на сделките достигна критични нива.

С 5%-6% ще поскъпнат жилищата през тази година, прогнозират анализатори на компанията CBRE. В по-широк диапазон се движи прогнозата на компанията RHB Research – между 3% и 7%.

Влияние върху цените оказа и поскъпването на акциите на редица местни строителни компании. Най-много поскъпнаха недвижимостите в Централния район на Сингапур. С 5% там се е увеличила цената на луксозните имоти. По данни на CBRE, през миналата година са били продадени 90% от новите имоти на стойност до 2 млн. USD. Това е довело до спад в избора на имоти от страна на клиентите, което може да повлияе до поскъпване на сделките до 2.5 млн. USD и спад в търсенето.

Основната част от чуждестранните купувачи на имоти в Сингапур са от континентален Китай, Хонг Конг, Корея и Тайван.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА