Last news in Fakti

13 Април, 2018 13:56 2 262 4

Албания открива ново летище

  • албания-
  • летище-
  • инфраструктура
Албания открива ново летище - 1
Снимка: Shutterstock

Очаква се още през есента на тази година строящото се летище в албанския град Кукъс да посрещне първите пътници. Аеропортът ще обслужва вътрешни полети и ще се ползва и от нискотарифните авиокомпании. Целта на властите е да облекчат предвижването на туристите на територията на Албания, а също така и на местното население. Същевременно това ще помага да се развиват едни от най-слабо развитите икономически региони.

Същевременно се подготвя първа копка на малко летище в южния албански град Саранда, както и във Вльора. Последното ще бъде изградено изцяло с помощта на частни инвестиции.

В същото време в балканската страна беше поставено началото на реализиране на голям инфраструктурен проект. Той ще опрости пътешествията на морските туристи по цял свят. Става дума за изграждане на пристанище на стойност 5 млрд. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Самолетът и слънцето

    7 3 Отговор
    А нашите умници закриха летището в Божурище - София-запад. И сега единственото летище, което е на изток от София посреща самолетите, след като прелетят над целия град.
    Интересно защо кацат самолети взе от Запада?
  • 2 HUM

    2 2 Отговор
    Самолети кацат и от запад и от изток в зависимост от вятъра приятелю... Летището в Бужурище е военно както беше и това в Доброславци. За да кацат пътнически самолети на едно летище обаче трябва много повече от 2км асфалт и равно място.

    Коментиран от #4

  • 3 соросоидни кърлежи

    3 1 Отговор
    На нас ни стига и едно летище, вече няма да има опашки,народа отдавна се изнесе, ни с едно летище не смогваме,пускаме прииждащи без проверка ,а за второ летище ще е на самотек, тъкмо за избягали затворници ще има избор.Албанци те са като китайци ,ще им трябва още пет да построят.
  • 4 Самолетът и слънцето

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "HUM":

    Знам, че е военно. Но знай, че то беше функциониращо и не с два километра асфалт, а е изделие на инженерния гений. Не е проблем от военно да се превърне във гражданско, но функциониращо. А сега е потънало в бурени и забрава.