Last news in Fakti

23 Април, 2018 08:07 2 544 8

Ще строим нов затвор край София

  • затвор-
  • софия

Как трябва да изглежда той, за да е достатъчно сигурен?

Българската държава ще строи нов затвор край София. След бягството на двамата опасни рецидивисти Владимир Пелов и Радослав Колев правосъдното министерство обяви, че проектът ще струва 35 млн. лв.

Как трябва да изглежда един нов затвор, за да е достатъчно сигурен?

Надзирателите в Софийския затвор си мечтаят някой ден да работят в затвор като Сан Куентин, заснет в един от най-известните хитове на рок групата Металика. Или пък в затвор като „Черният делфин” в Русия, където излежават присъдите си терористи и серийни убийци.

За да бъде сигурен, затворът трябва да има заглушителна система за дронове, мобилни телефони и интернет. Освен постовите надзиратели трябва да има и бойно звено, което да е на разположение и да е в готовност да изпълнява служебните си задължения във всеки един момент.

Бившият директор на затвора Димитър Христозов препоръчва и подборът на надзиратели да се промени.

Първите планове за строеж на затвор край София са от 1957 г. През 1992 г. на оглед за строеж идвал френски екип, а после и българи предложили проект за затвор.

За новия затвор тепърва ще се правят проекти. Засега е ясно, че той ще се строи край Кремиковци и че трябва да е готов до 2024 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    9 0 Отговор
    Хахахахаха, а вечните конспиратори развиваха теории чии свидетели и изпълнители на мокри поръчки били тези двамата идиоти. Видяхте ли къде се крие разковничето? Много дебили има в тая държава, мнооого.
  • 2 Кое не е възможно сега

    10 2 Отговор
    Нима сега не могат да се сложат заглушителни устройства и да промени избора на охранители. Това ще изисква само няколко хиляди лева, на фона на 34 милиона. А къде 34 милиона, там и 25 милиона, т.е. може някой наш човек да вземе разликата. Вместо да решат проблема, управляващите го отлагат във времето. А и не е задължително да е извън града, за да е сигурен. В Париж държат Карлос в затвор почти в центъра на града.
  • 3 Гост

    6 0 Отговор
    Ма да не стане кат в пазарджижкият:секс,наркотици,рокен д рол!
  • 4 месара

    8 1 Отговор
    е защо ше се строи към кремиковци, а не към драгалевци или бояна?

    Коментиран от #6

  • 5 СссереМ

    11 0 Отговор
    Аз предлагам да е на жълтите павета,вече има 240 кандидати.
  • 6 В къщи

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "месара":

    Ако в Драгалевци или Бояна, затворниците ще се чувстват като у дома си. Ти искаш да няма никаква промяна за бъдещите затворници.
  • 7 me be re

    9 0 Отговор
    Тия пак се напънаха и се наакаха.
    Затвор краи София и ако избяга някои как ще го намерят в град с над 1 000 000 население и с хиляди възможни транспорти за бягство.
    Както намериха тия двамата.
    А познайте и какви охранитли ще работя за около 800 лв. начална заплата ? Или ще ходят на работа само за стаж или ще се включат в корупционни схеми.
    Мислете бе тикви !
  • 8 надзирател

    2 0 Отговор
    Политиците да са в стария.