23 Април, 2018 16:43 1 971 2

Роботи строят училище (СНИМКИ)

  • училище-
  • робот-
  • строеж-
  • китай

Архитектурното студио Zaha Hadid Architects е разработило проект за строеж на училище не от хора, а от роботи. Новото учебно заведение в китайския град Лушан, разположен на 160 км от Нанчан, ще е с капацитет 120 деца. Училището ще се намира в селскостопански регион с богати традиции в производството на китайска керамика.

Проектът на кампуса е дело на архитектурното бюро на покойната Заха Хадид и ще разполага с корпус за занятия, общежитие и служебни помещения. Интересно е да се отбележи, че отделните сгради ще са с цилиндрични форми, което ще придаде един доста футуристичен облик на целия комплекс.

За да бъде максимално съкратен срокът на изграждане от Zaha Hadid Architects предлагат да се обедини досегашното традиционно строителство с новите технологии като ще се използват промишлени роботи. Последните могат да правят цилиндрични бетонни конструкции, които ще се сглобяват от отделни части на принципа на модулното изграждане. Новият начин на строителство не само ще ускори процеса на изграждане, но и ще намали разходите по него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    2 0 Отговор
    Китайците могат всичко, което решат да правят, тава е факт !!! При тях умовете се използват на 100% !!!
  • 2 Любопитна

    3 0 Отговор
    Била съм в Китай.Никога не съм била по впечатлена от напредъка на някоя нация.ИЯпония беше прекрасна,но там няма изненада.Докато Китай е нещо невероятно.Препоръчвам горещо да се посети.Цената не е непосилна.