Last news in Fakti

23 Април, 2018 21:11 17 869 5

Силното предлагане сваля цените

  • албания-
  • цени-
  • жилища
Силното предлагане сваля цените - 1
Снимка: Shutterstock

Със 6.8% ще поевтинеят жилищата в Албания през текущата година е мнението на местни анализатори. Причината, според тях, е изключително силното предлагане. Най-много предлагането превишава търсенето в столицата Тирана.

Ако се гледа движението на цените на апартаментите от началото на годината, то прогнозата на специалистите трудно би могла да се сбъдне, тъй като за първите три месеца се наблюдава леко поскъпване спрямо същия период на миналата година. Като пример може да се вземе албанската столица. В някои квартали на Тирана се отчита до 20% поскъпване за периода януари-март тази година съпоставено със същия на миналата.

Брокерите на недвижими имоти очакват стабилност на жилищния пазар, припомняйки за новата данъчна система, която влезе в сила в балканската държава. Те едва ли ще окажат сериозно влияние на цената, но ще накарат купувачите да са по-прецизни при избора на подходящ имот.

Обновената формула, по която се образува данъка върху недвижимостта, засегна и сегмента на наеми. На места месечната рента може да се повиши.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илитерат

    34 3 Отговор
    Поне да бяхте написали за какви цени става дума. Можехте и да добавите и при какви доходи. Не че няма откъде да го научим, но понижение с 6 % от нищо....нищо не значи.
  • 2 Гост

    13 2 Отговор
    А в България кога? Защо Албания би трябвало да ни интересува?
    В България е пълно с нови, празни сгради и цените не падат?
    Странно.
  • 3 Чичо

    4 3 Отговор
    Те и тука падат цените непрекъснато...
  • 4 баце еее

    4 1 Отговор
    Ниската цена сега се строи.
    Балъка пък купи на зелено
  • 5 бай той

    3 1 Отговор
    Няма евтино вече ново строителство. За къща в зависимост от региона 10 - 20 000 лв ти трябват само за скици, архитекти, одобрения, актове, разрешителни, Енерго, ВИК и т.н. Минимум 6 месеца, за да минеш през всички процедури и да почнеш да строиш. Цифроманията е невероятна. Това е цена без рушветите, които трябва да дадеш, за да почнеш. Слагаш едни минимум 50 000 лв за строежа на малка къща и си готов. 60-70 000 лв излиза за малка къща без да вкарваме цената на земята в сумата. Това е минимума. Говоря за къщи около 120 кв.м. разгъната застроена площ.