27 Април, 2018 06:21 2 082 4

Роботи сглобяват мебели (ВИДЕО)

  • мебели-
  • робот-
  • сглобяване

С всяка изминала година се появяват нови и нови интересни модели роботи. Разбира се, те все още са доста далеч от това, което човек може да видите на кино, но независимо от това вече правят много интересни неща, като например могат да сглобяват мебели по-бързо и по-качествено от човек.

Група учени от Сингапур са успели да научат робот на нещо, което доскоро беше немислимо – сглобяването на мебели. Две роботизирани ръце снабдени с 3D камери са успели да сглобят стол, производство на мебелната верига IKEA. Процесът е отнел 20 минути. От тях 9 минути са били необходими за сглобяване, а останалите 11 – за намиране на необходимите детайли за сглобяване и координация на действията. По време на сглобяването учените нарочно са разместили отделните елементи така, че роботът е трябвало да ги търси. Експериментът е доказал, че роботите вече могат да координират действията помежду си и да си помагат един на друг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 РЗС

    1 0 Отговор
    Като се развие изкуствения интелект много некадърници ще спят под мостовете.
  • 3 незнайко

    0 0 Отговор
    Но тези роботи НЯКОЙ трябва да напише програмата за работа! Същото се прави и с програмните стругове, фрези и всякакви автомати! Това са си най обикновени автомати каквито ги има в автомобилостроенето! ИНТЕЛЕКТ НУЛЕВ !!!
  • 4 vasik atanasova

    0 0 Отговор
    в най скоро време ще има много безработни