Last news in Fakti

11 Май, 2018 14:23 7 621 7

Букурещ вече не е най-скъпия румънски град

  • букурещ-
  • цени-
  • жилища
Букурещ вече не е най-скъпия румънски град - 1
Снимка: Shutterstock

Принципно столицата на всяка държава е мястото с най-високи цени на недвижимите имоти. Изключение правят някои държави, в които туризмът води до по-висока цена на квадратен метър жилищна площ в курортни селища от тази в съответната столица. В Румъния обаче се наблюдава интересна тенденция. В Клуж Напока цената на жилищата е с 14% по-висока от тази в Букурещ. Средно квадратният метър се търгува срещу 1500 EUR.

През април средната стойност на жилищата в Румъния е достигнала 1200 EUR/кв.м., което е с 0.3% повече в сравнение с март. За Букурещ цените са останали непроменени. Най-скъпият град е Клуж Напока. През април цената на имотите там отчита ръст от 1.5% спрямо март, като имотите вече се търгуват срещу 1510 EUR/кв.м. При апартаментите от вторичния пазар увеличението в рамките на един месец е от 1540 на 1560 EUR/кв.м, а при новото строителство с 2.3% - от 1430 на 1460 EUR/кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SAAB

    36 5 Отговор
    По който и от двата моста да преминеш Дунав .....от първият метър на другият бряг веднага осъзнаваш , че при нас нещата не са като при белите хора !
  • 2 123

    17 3 Отговор
    Оправете си заглавието ... ,,Не е най-скъпияТ град" ...

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 наблюдател

    18 1 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    те ако знаеха граматиката нямаше да са драскачи тук, 123
  • 5 гост

    27 0 Отговор
    Щеше да е статия ако бяха анализирали защо. Ами защото:
    1.Румънците не живеят струпани в столицата - 2 мил от 20 мил живеят в Букурещ. Има още 4-5 силни центъра но и много малки градове и СЕЛА със живот
    2.Клуж прилича на Унгарските градове (както и цяла Трансилвания). ..А не на Валахия (която трагично прилича на Северозападна България)
    3. Младите не искат да се местят към Букурещ и има силна индустрия там
  • 6 ооооооо

    31 6 Отговор
    Тук много се краде - правителство - държавни слежители - кметове...нам си кои вече.
    Вижте в гугъл снимки на Клуж, Букурещ, Белград, Загреб, Будапеща, Братислава, Прага, Краков, Варшава...няма такава красота - чисто, подредено - всички сгради реиновирани. Туристи, приходи..
    А София си остава един мръсен, опушен град с изключително стари и НЕПОДЪРЖАНИ сгради.
  • 7 пецата

    1 2 Отговор
    Нии па си мечтаем за нашия вожд дето не можем сега да му боядисаме построеното.....па те си го гръмнаха, мани че и бая от червените фамилиики около него ...пада им се да им е зле!