13 Май, 2018 15:25 1 668 2

Пловдив с обновена гара

  • пловдив-
  • гара-
  • сграда-
  • новиране
Пловдив с обновена гара - 1
Снимка: МВР

Централната гара в Пловдив е открита в далечната 1870 г. Сградата е паметник на културата и всички преминаващи през нея вече ще могат да се насладят на целия й блясък след като беше реновирана. Ремонтът е реализиран благодарение на публично частно партньорство.

Също така е подновена и системата за наблюдение, която вече има пряка връзка с областната дирекция на МВР.

До момента концесионерът на централната гара в Пловдив е инвестирал 7 млн. лв. и съгласно заложената програма трябва да вложи още 5 млн. лв. в модернизирането на гарата и прилежащата инфраструктура. „Това превръща реновираната сграда в мултимодален център, обединяващ автобусен и жп транспорт. Това е първото място в България, където двата типа транспорт се допълват, а не се конкурират”, каза представителят на концесионера Миролюб Столарски.

Пловдив с обновена гара
Снимка: БТА


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    6 2 Отговор
    Браво на кмета на северен

    Коментиран от #2

  • 2 mitaks

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    И ако премахнат тази грозна конструкция отпред, ще стане супер.