Last news in Fakti

15 Май, 2018 06:21 3 989 4

Град остана без метро заради строеж на мост (СНИМКИ)

  • омск-
  • метро-
  • мост
Град остана без метро заради строеж на мост (СНИМКИ) - 1
Снимки: Shutterstock

В началото на 1992 г. започва строителството на метрото в руския град Омск. 26 години по-късно местните власти решават да замразят проекта, поради липса на пари. В същото време обаче управляващите отпускат значителни средства на друг ключов за Русия проект, а именно мостът между Черно и Азвоско море.

До момента за процеса на консервиране на подземната железница на Омск са отделени едва 80 млн. руски рубли (каква е вложената за изграждането сума не се уточнява), а за строежа на Кримския мост между двете морета вече са похарчени 300 млрд. руски рубли.

Какво ще стане с вече прокопаните тунели под Омск? Властите обмислят вариант, при който по тях да пуснат лекотоварен транспорт, като например трамвай. Ямите, които вече няколко години зеят из централните улици на руския град ще бъдат зарити с пръст и върху тях ще бъдат посадени дървета. Консервирането на метрото ще отнеме няколко години и ще струва 400 млн. рубли.

Не само подземната железница на Омск страда от амбициозния проект за строеж на мост между Черно и Азовско море. Наскоро беше замразен и строежът на Новосибирския четвърти мост над река Об. Парите за него отидоха за строителството на моста над Керческия проток.

Град остана без метро заради строеж на мост (СНИМКИ)

Град остана без метро заради строеж на мост (СНИМКИ)

Град остана без метро заради строеж на мост (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лошия

    21 3 Отговор
    Ама че тъпа статия или лошо преписана. За по-голяма глупост не бях чувал ''мостът между Черно и Азвоско море''.
  • 2 НАТО Миротворец

    7 18 Отговор
    Рано или късно российката ще бъде отрязана от излаз на Черно море. Само пречи и замърсява. Азиатска кочина.
  • 3 Десетки години

    11 2 Отговор
    Се строеше софийското метро... та, присмял се едикойси на едикогоси... нещастници
  • 4 Експерт

    13 2 Отговор
    Авторката заслужава поздравления ! Тя първа в света построи мост между две морета !!