21 Май, 2018 13:21 27 827 18

Разпродават 158 жилища на фалирал строител

  • бургас-
  • небостъргач-
  • строител-
  • фалит

Най-голямата разпродажба на недвижимо имущество на една фирма в Бургас ще бъде проведена през юни. Става дума за 158 жилища, които са собственост на фалиралата строителна компания „ГМ Строй” ООД. Те ще бъдат продадени на публична продан идния месец.

Решението за продажбата на всички налични имоти на компанията е взето от Бургаския окръжен съд на закрито заседание. Със средствата от продажбата трябва да бъдат покрити дълговете на фирмата към банки, подизпълнители по строителните дейности, НАП, ВиК Бургас, Община Бургас, частни лица, осъдили компанията и имащи влязъл в сила изпълнителен лист и ред други.

В случай, че имотите не успеят да бъдат продадени на първия търг през юни, то ще има и втори през юли.

Според неофициална информация синдикът ще поиска от съда разрешение да използва приходите от продажбата на имотите за довършване на проектите на „ГМ строй” ООД. Сред тях и прословутият Небостъргач – 30-етажният билдинг в зона „В” на бургаския ж.к.”Меден рудник”, който от 10 години не може да получи АКТ 16, пише Флагман.бг.

Продължаването строежа на сградата може да се реализира в случай, че бъдат платени 90 000 лв. към EVN, за строежа на трафопост. Близо 58 000 лв. вече е събрана от собствените на жилища, но други 30 все още не са дали исканата сума, което води до стопиране на проекта, а изграждането на трафопост и захранването на Небостъргача с ток е сред основните изисквания, за да получи сградата АКТ 16.

С приходите от продажбата на другите недвижими имоти на компанията, ще бъдат купени асансьори и извършени строително монтажните работи по обекта необходими за получаването на Акт 16.

Историята с Небостъргача датира малко отпреди имотната криза през 2008 г. Тогава „ГМ Строй” ООД успява да продаде на 130 семейства от Бургас жилища на ниски цени и обещава те да получат „дом мечта” в първия български небостъргач. Следва фалит на строителната компания и недовършване строежа на сградата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 едфве555

    67 11 Отговор
    само измамници строители и инвеститори,пълно е с такива,за бога не купувайте апартаменти
  • 2 Лимонад

    32 13 Отговор
    Именно наличието на такива измамници надува още повече цената . Необходима е намеса на държавата в регулиране на тоя процес и цените ще паднат от само себе си. Замислете се малко и ще ви се изясни..

    Коментиран от #14

  • 3 Mirotworec

    25 3 Отговор
    Търсенето на "суперизгодната" сделка и ниската правна и инвестиционна култура на купувачите на имоти, позволяват виреенето на "строителните инвеститори" измамници. Това да дадеш десетки хиляди на някой, с 5-10 лв. капитал и "сериозна" история от 3 месеца. Без да провериш кой е собственика на дружеството и какви права има върху имота, който ти продава ... си е дивотия на квадрат :) Тъжното е, че покрай такива новини страдат и реалните инвеститори ...
  • 4 tre

    21 3 Отговор
    Глей к'во ше стане като пуснат 158 апартамента за продажба наведнъж.

    Коментиран от #13

  • 5 строително коте

    25 6 Отговор
    що пишете простотии. как държавата ще регулира цените на апартаментите. ти след това ще искаш с връзки и да ти дадат безплатен. щото целуваш задници примерно.

    в момента бизнес средата е благоприятна и фалитите са рядко срещани. виж ако се стъжни малко търсенето на апартаменти, ще изкочат кирливите ризи
  • 6 gogo

    21 1 Отговор
    Сега в Бургас, скоро и в други градове.
  • 7 от банката

    18 1 Отговор
    Стртанно ми е как сградата ще получи актт 16. До колкото съм запознат със съответната сграда, асансьорната шахта е крива и няма как да върви самият асансьор, който е необходим за получаването на АКТ 16. Жалко, колко хора ще се минат пак....
  • 8 123456

    18 1 Отговор
    Георги от ГМ Строй си вее байряка в София,кара си S класата и се изявява отново като "големия" строител и изобщо не му дреме

    Коментиран от #12

  • 9 Дъмп Всезнайков

    8 3 Отговор
    Жив капитализъм муцки. Айде наздраве. 3422
  • 10 пропаднал народ

    2 3 Отговор
    Балъците не виждат балъците
  • 11 Дъмп Всезнайков

    1 3 Отговор
    При строително коте. Ясна ти е тази" процедура",лизането.Не фела съвета.Башка ти е все едно регулира,определя, налага.По съвета има закони ограничаващи безкрайната алчност и спекулации на капитала.Питай Чичо Сам и дружките му..Когато се олигавят и накенэат от лакомия "давачите " на хляб идва куклата красива от 1929г. И други мили срещи.Пак наздраве муцки.
  • 12 Слънцето

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "123456":

    Извинявам се, как е фамилията , за да следя фирмите?

    Коментиран от #15

  • 13 Зелено

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "tre":

    И 500 апартамента да пуснат, при положение, че сградата е проблемна никой няма да ги купи, дори за жълти стотинки. Жалко за измамените новодомци, близките 10 г. няма да им се разреши въпроса.
  • 14 Реплика

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Лимонад":

    За каква държава говориш.
    То имали такава
  • 15 Къде е прокуратурата

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Слънцето":

    След справка в ТР - ГЕОРГИ СТОЯНОВ ИВАНОВ, свързан е с 28 фирми
  • 16 гост

    6 0 Отговор
    От къде на къде ще дават 90000 лева на ЕВН за трафопост? Тези от ЕВН трябва да им се молят за да го построят а и да им дадат 1 година безплатен ток , не стига че им ставаш голям клиент пък и трафопоста да си платиш , голяма наглост.Иначе вдигат тока всяка година с по 10% без да казват.
  • 17 ЗНАЕЩ

    6 0 Отговор
    СЪЩИЯТ ТОЗИ ТОТАЛЕН КРАДЕЦ И МОШЕНИК -ГЕОРГИ, СТРОИ СГРАДИ В СОФИЯ ПОД ДРУГА ФИРМА И СИ ХАРЧИ НА ВОЛЯ ПАРИТЕ ОТ ОГРАБЕНИТЕ СТОТИЦИ ХОРА В БУРГАС..........ВМЕСТО ДА ГНИЕ В ЗАТВОРА 30-40 ГОДИНКИ!!!!!!!
  • 18 Гроб

    0 0 Отговор
    Каква държава,кви 5лв,нема я ,само малоумници и крадци останаха,блеййй народе,бляяя....бляяяя