2 081 0

2.4 млрд. USD за разширяване на държава

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

От 2016 г. Монако започна да разширява границите си откъм бреговата линия. Плановете са до 2025 г. да бъде изграден луксозният квартал Anse du Portier. Големината му ще бъде 6 хектара. Новият район ще увеличи площта на княжеството с 3% и ще осигури нови 120 луксозни апартамента, 10 крайбрежни вили, които ще се простират до Монте Карло бийч. Това е последното късче бряг от Монако незасегнато от строителството. Инициативата е част от плана за намаляване дефицита на жилища в княжеството, който превърна Монако в мястото с най-скъпи недвижими имоти в света.

„Целта на Anse du Portier е да осигури луксозни нови резиденции за хора, които искат да се заселят в Монакво. Към момента висок процент от жилищния фонд, от естетическа гледна точка, се намира в 70-те години на миналия век. Проектът е ориентиран към големи компании и богати чужденци”, каза ръководителят, на когото е възложено изграждането на Anse du Portier Жан-Люк Нгуена.

Новият квартал може да привлече милиардерите от цял свят благодарение предлагането на няколко съвременни удобства – отопление, благодарение на близостта на морето, слънчева енергия и великолепен изглед. Anse du Portier ще бъде пешеходен район. Ще разполага с места за паркиране на велосипеди, система ще пречиства дъждовната вода. 40% от енергията необходима за развитието на квартала ще се осигурява от слънчеви панели.

Инфраструктурата ще бъде много добре развита като ще има множество ресторанти и рабове, голям парк и амфитеатър с изглед към морето.Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай