13 096 14

Абрамович реши проблема

Снимка: АР/БТА
Снимка: АР/БТА
Милена Богданова

Покупката на недвижими имоти винаги е бил най-лесният и бърз начин да се придобие гражданство. Разбира се, става дума за богаташите, които безпрепятствено могат да придобият имот във всяко кътче на планетата. Най-пресният пример е руският бизнесмен Роман Абрамович. След като в началото на месец май му изтече британската виза и властите на Острова бавят издаването на нова, той реши да поиска израелско гражданство. Това едва ли би било проблем, напротив – дори е изненадващо, че въпреки крупните инвестиции в недвижими имоти, които е направил през последните години, не притежава такова.

През 2015 г. той придоби хотел „Версано” в луксозния квартал „Неве Цедеке” в Тел Авив. Инвестицията му струваше 25 млн. USD. Това е и първото вложение в недвижим имот на Абрамович в Израел. Освен самата сграда бизнесменът е купил и 1500 кв.м. терен непосредствено до хотела.

Не само инвестиции в недвижими имоти реализира Абрамович в Израел. Там той е започнал и четири стартъпа. Една от компаниите са занимава с разработването на батерии за смартфони, която зарежда апарата рекордно бързо.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Emperorex
  Отговор
  1 17:38  24.05.18
  И къв проблем реши че не ми стана ясно.Той има проблем с английската виза като вземе израелско гражданство да не би да ходи в Англия без виза.
 • Бохем
  Отговор
  2 17:38  24.05.18
  Забраната е поименна . Тя не е за гражданина Х . Така че Ромка ако ще и Палестински паспорт да има , Лондон засега през крив макарон !!!!
 • Шалом
  Отговор
  3 18:03  24.05.18
  ЕВРЕИТЕ-НАЙ ГОЛЕМИЯ БИЧ ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО. УНИЩОЖИХА,КАКТО РУСИЯ,ТАКА И САЩ!
 • onq s konq
  Отговор
  4 18:07  24.05.18
  Ето това са "новите руснаци",ЦВЕТА НА РУСКОТО ОБЩЕСТВО,готови във всяка секунда от денонощието да зарежат МУЖИШКА РУСИЯ и робите там,благодарение на които са натрупали милиардите си ДОЛАРИ.За какъв "руски патриотизъм" и родолюбие можем да говорим ДНЕС в ПУТИНОВА РУСИЯ,в която изборите са в "кърпа вързани", а мъката човешка се дави в ДОЛНОКАЧЕСТВЕН АЛКОХОЛ?И не е проблема че въпросната Русия колкото е богата на полезни изкопаеми,дваж повече е оскотяла от немотия,ПРОБЛЕМЪТ Е ЧЕ ТАЯ "ДАРЖАВНА ЕДИНИЦА" Е ВЪОРЪЖЕНА ДО ЗЪБИ И ПРЕДСТАВЛЯВА РЕАЛНА ЗАПЛАХА СА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА СВЕТА!

  Коментиран от #10, #13, #14


 • Соломон Вагенщайн
  Отговор
  5 18:13  24.05.18
  Цитати от Талмуда: Тези, които любопитстват да разберат еврейската религия, да получат смъртно наказание. Евреите се наричат хора, християните не са хора. Невинен си в убийство, ако намерението ти е да убиеш християнин. Раждаемостта на християните трябва да се намали осезателно. Изгнание за този евреин, който продаде земя на християнин. Забранено е да учите християнин на търговия. Всяка християнска собственост принадлежи на този евреин, който пръв предяви претенции. Позволено е да измамиш християнин. Евреите винаги трябва да се опитват да измамят християните. Не спасявайте християни, когато са в смъртна опасност. Покръстените евреи трябва да получат смъртно наказание. Тези, които не вярват в Тората трябва да бъдат убити. Не са необходими молитви, когато обезглавите някого в деня на Шабат. Или ги отвърнете от тяхната вяра или ги убийте. Изтреблението на християните е необходима жертва. Да пролееш кръвта на неблагочестив е жертвоприношение на Бога. Високопоставеното място в Рая е отредено за тези, които убиват идолопоклонници. Дори и най-добрият от гоите (животните-неевреи) трябва да бъде убит. Ако евреин убие християнин, той не извършва никакъв грях. Да удариш евреин е все едно да удариш шамар на Бога. Позволено е да отнемаш тялото и живота на гои! Закон е да убиеш този, който отрича Тората! Християните принадлежат към тези, които отричат Тората (Стария завет)! Позволено ти е да убиеш неевреин еретик, със собствените си ръце! Всеки евреин, който пролива

  Коментиран от #8, #9

 • Снайпериста
  Отговор
  6 18:16  24.05.18
  ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
 • ЧебуРашка
  Отговор
  7 18:27  24.05.18
  Мдааа...православна братушка!
 • Рокфелер
  Отговор
  8 19:52  24.05.18

  До коментар #5 от "Соломон Вагенщайн":

  Дай линк да го прочетем това къде е написано, че ми стана интересно
 • Рокфелер
  Отговор
  9 20:04  24.05.18

  До коментар #5 от "Соломон Вагенщайн":

  ЗАКОН 6: Евреин, станал акум (християнин), е проклет до такава степен, че даже когато той жертва в синагогата свещ или нещо подобно, то е забранено да се приеме. Ето ти го закона -има разлика да те убият и да си проклет нали? Нещо много си ги украсяваш тия цитати. Това което правиш е разпалване на верска нетърпимост - за такова нещо са убивали .
 • 10 22:04  24.05.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Да да
  Отговор
  11 00:27  25.05.18

  До коментар #10 от "Гост":

  Руснаците и тъпаците нищо не правят! Проблема е че умирайки от глад,могат да направят някоя глупост,приписвайки я на родолюбието! Представи си че Путин в желанието си да убеди руснаците,че не той и компания са им съсипали живота,а за това били виновни - фашистите(от Украйна!), империалистите (от Англия),капиталистите (от САЩ,ЕС че и Китай) и вземе че пусне някоя ядрена! Народа на Русия страда,но си харесват Путин! Да не се жалват тогава; При тях е прекрасно,отиди и ти!
 • зомби килър
  Отговор
  12 08:27  25.05.18
  Тоя много остарял бе.
 • 333
  Отговор
  13 08:49  25.05.18

  До коментар #4 от "onq s konq":

  Много ги разбираш ти нещата, чудно ми е защо вече не си оглавил, България, и не си оправил нещата, ако не е Путин, Велика Русия, сега щеше да е една помиина яма, за коя мизерия ти говориш в Русия, бил ли си там скоро, във Европа няма гета ли, във САЩ, беднотия и мизерия има на всякъде, една държава за да е силна, трябва да се управлявя със ред и дисциплина, а кой се плаши от това? Само тези който не искат да ги спазват. Във всяко едно управление има плюсове и минуси, не гледайте само минусите, на всякъде по света власт имащите са облагодеталствани, но така е било, и така ще бъде!!!
 • goni
  Отговор
  14 12:00  26.05.18

  До коментар #4 от "onq s konq":

  Кон! Стига се бъзика с хората! Много добре знаеш че такива като Роман не английска, а марсианска виза могат да си извадят!:) Там са командировали човека, там работи!:) Колкото до новите руснаци! Няма нови, няма стари!:) В Русия има повече от 35 националности и ги обединява начина на мислене, а не нещо друго! Никой не пише, но имат много интересна политика по отношение на останалите народи в империята! Чувал ли си за Коми?!:) Никога не са воювали! В страната има повече руснаци, отколкото комяни! Няма проблем! Макар че комяните са угрофини! Най-близо са до финландците!

Напиши коментар:


Публикувай