2 850 6

Поредният огромен строеж на плажа

Милена Богданова

Летният сезон вече започна. Морският бряг посрещна първите туристи, главно чужденци. Първите летовници обаче са принудени да почиват под шума на поредния временен обект, който се изгражда на морския плаж, буквално на метри от морето.

Към момента част от плажа на „Златни пясъци” прилича повече на строителна площадка, отколкото на място за почивка. Множество строителни материали са разположени около огромна метална конструкция, въпреки, че от 15 май е забранено каквито и да било строителни дейности в морските курорти.

Съоръжението, което се води преместваем обект, е част от дискотека. Собствениците твърдят, че искат да покрият новите изисквания за обезшумяване на курортите, поради което са вложили средства в модерни, шумопоглъщащи материали. „Всичките мембрани, които използване не позволяват от времето да ги поставяме в зимни условия, в голяма влага. Трябва да са налице подходящи атмосферни условия”, казва пред bTV пълномощникът на собственика на обекта Никола Ангелов. Собствениците на дискотеката са подали заявление за удължаване на срока за довършителни дейности. „Становището на общината е, че това не попада в хипотезата на Закона за Черноморското крайбрежие, където се казва, че могат да се удължават сроковете само при извършване на геодезически и аварийни дейности”, обяснява Николай Някулов от Управление на сигурността и контрола на обществения ред.

Предстои проверка дали е съгласувана схемата за разполагане на обекта с общината ни Министерството на туризма.

Глобата за нарушение на забраната за строеж варира от 1000 лв. за физически лица и от 10 000 лв. до 50 000 лв. за фирми.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дон Чворлеоне
  Отговор
  1 17:09  25.05.18
  Всичко е законно!
 • Морски
  Отговор
  2 17:28  25.05.18
  Общината къде спи? Полиция, Прокуратура, Инспектори !!! Алооо, къде сте ве "ИНСТИТУЦИИ"... защо се правите за заспали ! КОЙ ви плати и колко.. долни продажници!

  Коментиран от #6

 • Кроки
  Отговор
  3 19:36  25.05.18
  Астория... Там строителството не спира независимо от забраната. Златните станаха Бетонните пясъци)))
 • 777
  Отговор
  4 14:14  26.05.18
  Скоро КрАтунгелкова ще е единственото същество, което ще може да бъде открито на родното "черноморие".
 • Суйо
  Отговор
  5 17:43  26.05.18
  "Златните", а, последно ходих там преди 16години. Слънчев бряг - 2007г. Всяка година имам почивка на море принципно.
 • Ред
  Отговор
  6 12:24  28.05.18

  До коментар #2 от "Морски":

  Корупция брат

Напиши коментар:


Публикувай