26 Май, 2018 09:37 3 087 3

И Амстердам срещу Aіrbnb

  • амстердам-
  • aіrbnb-
  • наем-
  • рестрикции
И Амстердам срещу Aіrbnb - 1
Снимка: Shutterstock

Четири от управляващите партии в Холандия се обявяват против дейността на платформата за резервации на нощувки от туристи Aіrbnb. Причината не е само негативното отражение върху пазара на наеми на жилища в холандската столица, но и мярка за намаляване на туристическия поток в града. Властите също така обмислят и увеличаване на туристическия данък със 7%.

От началото на следващата година собствениците на жилища, разположени в неоживените райони на Амстердам, ще могат да си отдават под наем чрез Aіrbnb общо само за 30 дни в годината.

„Meждyнapoдният тypизъм e мнoгo вaжeн, нo oчeвиднитe мy пoлoжитeлни eфeĸти зaпoчвaт дa оказват нeгaтивни пocлeдици върху живoтa нa местното население", ĸaзa Pyтгep Bacинĸ, лидep нa eднa oт yпpaвлявaщитe пapтии.

Опит за намаляване на туристическия поток правят и властите в Палма де Майорка. Там вече е забранено отдаването под наем на жилища на туристи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Townboy

    21 1 Отговор
    Airbnb е много полезен и ни позволява да обикаляме из Европата с ниски разходи за нощувка. Хотелите са лобирали срещу дъмпинга на платформата.
  • 2 Порно

    6 1 Отговор
    Там скоро ще забранят достъпа на хетеросексуални, до запълване на недостига от тъпкачи за джендърите
  • 3 Мастичка

    3 1 Отговор
    Няма по-голям кеф от това да идеш в къщата на някви хора и да я направиш на кочина и това да ти струва по-евтино от хотел. Да не ги пипат