28 Май, 2018 17:43 3 140 6

Строят трета фаза на логистичен парк „Ист Ринг" до София

  • логистичен парк-
  • ист ринг-
  • строеж-
  • инвестиция

Инвестициите в тази част на проекта възлизат на повече от 12 млн. лв.

Строят трета фаза на логистичен парк „Ист Ринг" до София - 1

На официална церемония днес беше даден старт на Фаза 3 от проекта Логистичен парк "Ист Ринг" край София. Специалното събитие „Първа копка“събра много официални гости,сред които кмета на Община Елин Пелин доц. д-р. инж. Ивайло Симеонов, изпълнителния директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев,представители на изпълнителната власт и на инвеститора. Инвеститор на проекта Логистичен парк Ист Ринг е "Ист Ринг" ЛП ЕООД, 40% от капитала на което се притежава от международния инвестиционен фонд East Balkan Properties.Това е поредната инвестиция на East Balkan Properties в недвижими имоти в България.

„Чрез инвестиции можем да дадем на младите хора възможност за развитие. Такъв пример е този проект - добро сътрудничество между инвеститора и община Елин Пелин, което ще доведе до развитие на района и работа за младите“, каза Стамен Янев, изпълнителен директор на БАИ. „Община Елин Пелин се налага като притегателен център за логистични бази“, каза кметът на общината инж. Ивайло Симеонов.

Фаза 3, на която днес беше даден старт за изграждане, е сграда – сух склад - с разгъната застроена площ 12 800 кв.м., подходяща и за леко производство. Светлата височина в складовите площи е 10.5 м и товароносимост на пода 5 т/кв.м. Сградата е със стоманобетонова конструкция, ще разполага със своя собствена фотоволтаична инсталация. Складовите площи са 11 650 кв. м, а офис площите – 1 150 кв.м. Сградите ще бъдат сертифицирани по BREEAM.

Строят трета фаза на логистичен парк „Ист Ринг" до София

Предвижда се обектът да бъде готов за експлоатация в средата на 2019 г.Инвестицията в обекта се предвижда да бъде в размер над 12 млн. лева без ДДС.

Това е част от цялостния проект Логистичния парк Ист Ринг, който се намира в непосредствена близост до София. Разположен е между двете входно-изходни магистрали „Хемус“ на ключовия път Солун-София-Варна/Видин и магистрала „Тракия“, която свързва София с Бургас и Истанбул, столичният Околовръстенпът и на 6 км. от гара Елин Пелин. Разположението на парка до град Елин Пелин и селищата Равно поле, Нови хан и Лесново дава много възможности за клиентите на парка за наемане, както на квалифицирани, така и на нискоквалифицирани работници, а от друга страна - осигуряване на работни места и заетост за населението от тези селища.

Логистичният парк "Ист Ринг" се простира на площ от над 220 000 кв м., с потенциал за изграждане на повече от 90 хил. кв. м. сухи и хладилни складови халета и производствени помещения. Общо е планирано изграждането на 10 сгради.Необходимата инфраструктура е напълно изградена. Към днешна дата инвестицията в целия проект Логистичен парк "Ист Ринг" възлиза на приблизително 21 млн лева без ДДС. Консултант на проекта е австрийската архитектурна компания Econsult.

Развитието на парка започна през 2011 г. Към момента на територията му вече успешно функционират две сгради - сухи складове с РЗП от 12 800 кв.м. Сградите са сертифицирани по BREEAM и отдадени под наем на международния доставчик на логистични услуги „Карго партнерс“ и на "Евро 07" - водещ дистрибутор на авточасти. Първата сграда получи през 2016г. отличието „Сграда с елементи на зелена архитектура“ на Националния конкурс „Сграда на годината“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.
Платена публикация


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    6 1 Отговор
    И Лесново участва като отдава зелените си площи и пасища за изхвърляне на изкопаната земя от тези складове.Слет като заровят тревата под метри земя растът само бурени и тръни.Но за сметка на това ,на кмета му се отпускат смешни сумички с които върши глупости из цялото село.Като най фрапиращата е ограда на 30 см от главния път в селото с стърчащи отрязани мантинели с остри ръбове,но важното е че е закачил синджирчета на тях.Въпрос на време колоездач да посрада в тях.

    Коментиран от #3

  • 2 Townboy

    8 0 Отговор
    Откакто заплатите в Китай задминаха тези в България, държавата ни е във "възход".
  • 3 Зорлем

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Е, айде сега, и градинката на центъра я пооправиха. И доста земя насипаха покрай реката, което е добре, че да не стане като преди 12-13 години, когато тя реши да се "поразходи" из селото.
  • 4 гост

    1 0 Отговор
    Къде и по какъв начин насипаното ще претпази селото от наводнение?А дигите около стадиона или камарите със земя на 200 метра от центъра,или пък купа със земя във селото за който кмета обяснява че щял да бъде околовръстен път (на какво не се знае)!!!!!Или изсипаната земя на излизане към сДоганово .Вредите са в пъти повече отколкото ползите .
  • 5 бкп

    4 0 Отговор
    да натискаш всичко да се случва в София и около София е меко казано безумие. Това е столица, бе Бойко, не индустриален център. Развийте регионите. Развийте Русе, Бургас, Варна, Пловдив, там се правят индустриални зони,а не край София. Всеки икономист го знае и знае защо. Вече в София няма софиянци - масово се ядът Кифтета всишчко живо мека. Някаква сган се е засилила да става столичанин, но и хората не са виновни. Като нямат работа, а искат да стоят тук. Тотална простотия ни залива от всякъде.
  • 6 Гого

    0 0 Отговор
    Мъртви пари нищо не се произвежда логистичен център никаква икономика поредната по голяма пощенска станция. Прав е Тръмп ако иска даден производител да си продава нещата трябва в страната да си произведе.