30 Май, 2018 15:21 3 005 7

Отделят 6 млрд. EUR за борба с жилищната криза

  • германия-
  • жилища-
  • програма-
  • строителство
Отделят 6 млрд. EUR за борба с жилищната криза - 1
Снимка: Shutterstock

Германия започва реализирането на мащабна програма за справяне с жилищната криза в страната. Тя предвижда изграждането на 1.5 млн. апартамента в следващите 4 години. Общата стойност на проекта е 6 млрд. EUR. „От тях 2 млрд. EUR ще са за социални жилища. Също така ще има и данъчни инициативи, насочени към популяризиране достъпността на имоти сред средната класа”, каза канцлерът Ангела Меркел по време на представяне на програмата.

С близо 60% са поскъпнали жилищата в Берлин от 2009 г. досега сочат данните на Bulwiengesa. Причината е недостиг на ценово достъпни имоти, тъй като темповете на строителство не са достатъчно големи, за да покрият изискванията на хилядите хора, които идват годишно в Германия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Имотен балон

    8 4 Отговор
    А в БГ хилядите които напускат
    Оставят една надута гумена топка
    По позната като
    Имотен балон
    Пука се 2019-2020
  • 2 ganio

    7 0 Отговор
    6 милиарда евро за 1,5 милиона жилища прави по 4000евро на апартамент!!!

    Коментиран от #5, #6

  • 3 да да

    5 0 Отговор
    айде у Германия, всички алахакбаровци от планета земя ,дават квартири и по един ван с който можете да газите жени и деца
  • 4 ЕвроТруп

    4 1 Отговор
    Интересно кой ще живее в тези чисто нови лъскави комплекси при положение че германското население намалява? И след колко време тези блокове ще се превърнат в гета ?
  • 5 гост

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "ganio":

    Боксониерки с 20квм площ. У нас за толкова пари само ще ги облепят със изолация, но пък фирмите изпълнители ще се замогнат рязко и ще субсидират водещата политическа партия наред с многобройни почивки с любовници, коли за над четвърт милион и бурни празненства. 2млрд. влагат и 4млрд. прибират. Те берлинчани не знаят как се прави, трябва от нашите да се учат.
  • 6 Илиян

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "ganio":

    Това е сумата с която държавата подпомага Ханс да си купи жилище. Само в България Ганьо мисли че държавата е длъжна да му осигури покрив.

    Коментиран от #7

  • 7 ganio

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Илиян":

    Здравей,

    Грешиш, това не е феномен типичен за България.
    Всички мои приятели и работят здраво за да осигурят добър стандарт за семействата си.
    Зная че звучи като остаряло клише, но май наистина за нас българите най-главното е да осигурим дом за семействата си.

    Във Великобритания има цели поколения, които разчитат на социални помощи, включително и общинско жилище или частна квартира, за която получават т.нар хаузинг бенефит(демек платена от държавата).