31 Май, 2018 20:56 10 316 5

Цената да си президент на САЩ

  • тръмп-
  • имоти-
  • бизнес-
  • загуба-
  • президент-
  • сащ
Цената да си президент на САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Безспорно президентът на САЩ Доналд Тръмп е сред най-богатите хора на планетата. Известен повече като бизнесмен, отколкото като политик (поне докато влезе в борбата за Белия дом), неговото богатство възлиза на милиарди долари. Основно то идва от търговията с недвижими имоти. За последната година обаче той е загубил 100 млн. USD и богатството му вече възлиза на 2.8 млрд. USD. Основната причина за това са по-ниските приходи за последните 12 месеца от голф игрищата, разположени в едни от най-луксозните курорти на Щатите, както и от едноименния небостъргач на Пето Авеню в Ню Йорк. Приходите от голф игрищата, които са общо 16 на брой, са спаднали със 70 млн. USD. Към днешна дата общата им стойност е 650 USD. Сградите в Манхатън и Trupm Tower също са спомогнали Тръмп да загуби 220 млн. USD.

Загубите щяха да са още по-големи, ако не вървеше бизнесът с имотите в офис сегмента. Там за последната година са отчетени приходи в размер на 575 млн. USD. Хотелите на компанията също носят значителна печалба. Trump International Hotel е предпочитано място на консерватори и чуждестранни делегации. За първата си година на действие приходите му възлизат на 40 млн. USD. Това е спомогнало стойността на имота да се повиши с 30 млн. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    28 21 Отговор
    Просто трябва да си слуга на Ротшилд, нищо повече. За Франция и останалите държави е същото. Та даже и за рюбимият ви Москал!
  • 2 Ben10

    18 7 Отговор
    А нормално ли е да си президент и да въртиш бизнес?
  • 3 Коко

    5 12 Отговор
    Това може и това го прави най добре!
    Нашия летец няма самолет и стана президент? (Жена му Кара самолета)
    Св. Григорий Паламаучи, че дявола имал арогантно желание да управлява, противоположно на волята на своя Творец и така той бил изгонен и изоставен от източника на живот и светлина
  • 4 волен сидеров

    14 6 Отговор
    Тръмп не го мислете-показа ,че тесногръд и смотан капиталист. Отдръпват се от Европа и пускат Русия да си разкарва коня ,а после ще палят кибрита ту от ляво ту от дясно,както пусна разбуди арабската пролет....Много са хитри ,но не знаят,че живеем всички на планетата Земя.Сега Руснака ще барне Европа,тръмпчо ще разбута Европейските държавички отвътре -като така си мисли ,че ще дойде като спасител на бял кон после-Да ама НЕ -поне според предсказанието на Ванга и куп още гадатели-Иран ще им натрие носа на тръмпчо.Ако го изберат втори мандат това ще е краят на света за всички.наблюдавайте го това нещо-ще има доста фалшификации на изборите им -НО дано хората бъдат умни ,защото антихриста иде -с добри думи и омайване всички глупаци ще го последваме защото той ще е този на белият кон спасител или вълка в овча кожа.
    Добротата и Любовта дръжте в сърцата си хора.това е най важното...
  • 5 vasik atanasova

    9 8 Отговор
    него да не го мислим
    човека е в историята
    ПРЕЗИДЕНТ НА СЪЕДИНЕНИ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ