2 909 1

Хонг Конг продължава с изненадите

Хонг Конг продължава с изненадите
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Цените на жилищата и къщите на най-скъпия имотен пазар в света продължават да се повишават показват най-новите данни за април. За съжаление, по нищо не личи предприетите от държавата мерки да оказват влияние върху забавяне темпа на ръст на цените на имотите в Хонг Конг. С 1.8% са се повишили цените на жилищните имоти в рамките на месец отчита правителствения индекс, като това е най-бързият темп на поскъпване от пролетта на 2017 г. На годишна база показателят се е увеличил с 13.9%.

Индексът достига максимална стойност за 18-ти пореден месец, посочват от агенцията за недвижими имоти Ricacorp. Жилище от 40 кв.м. на остров Хонг Конг се продава срещу космическите 23 200 USD/кв.м. През последните седмици пазарът още повече се разгорещи, след като един от най-големите строителни инвеститори – Sun Hung Kai Properties придоби терен за жилищно строителство в близост до летището за сумата от 3.2 млрд. USD.

В крайна сметка, 8 големи частни жилищни комплекса в града са отчели за първите пет месеца на 2018 г. ръст в цените на продаваните от тях апартаменти равен на този за цялата 2017 г. Като се има предвид, че цените на имотите продължават да се увеличават с рекордни темпове, някои предприемачи инвестират парите си в паркоместа, които се продават срещу 180 000 USD.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 08:53  04.06.18
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай