1 Юни, 2018 14:03 2 925 0

Пазар, който набира скорост

  • мексико-
  • жилища-
  • цени
Пазар, който набира скорост - 1
Снимка: Shutterstock

Силен. Така с една дума може да се опише пазарът на недвижими имоти в Мексико в началото на летния сезон. Въпреки силното земетресение през септември 2017 г., което доведе до сериозни щети и уби над 300 души, цените остават високи. Единствено в някои райони се наблюдава лек спад.

„Цените растат вече няколко поредни години въпреки, че купувачите водят вече по-агресивни преговори. През последните месеци на пазара се регистрира известно забавяне, което се дължи на предстоящите президентски избори на 1 юли”, казва Кармел Ромеро собственик на агенция за недвижими имоти.

Двата най-привлекателни жилищни района – Поланко и Ломас, са още по-търсени като се има предвид, че са разположени в по-устойчиво земетръсна зона. Изненадващо е, но две области, които бяха най-много засегнати от земетресението – Рома и Кондеза, също продължават да привличат купувачи.

Интересът безспорно е към имоти, които са строени с високо качество, малко на брой етажи, максимум до четири. До земетресението най-търсени бяха жилищата в небостъргачите и многоетажните сгради.

Цената на квадратен метър жилищна площ силно варира. В Поланко и Ломас тя се движи между 6000 и 10 000 USD/кв.м. В Санта Фе средната стойност на квадратен метър жилищна площ е 3500 USD.

Чуждестранните купувачи са заинтересовани от покупката на имоти предимно в туристическите райони на тихоокеанското крайбрежие на Максико и Канкун на брега на Карибско море. Акцентът е върху имоти ново строителство. Основната група купувачи са граждани на САЩ, Бразилия и Испания, които отиват да работят в Мексико.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА