3 513 1

Дания с нов небостъргач

Милена Богданова

През месец май т.г. инвестиционната компания NorCap получи разрешение за покупка на земя от властите в град Орхус. Парцелът се намира в централна Дания. Върху него ще бъде построен небостъргачът Lighthouse, който ще е 146 метра висок и ще бъде разположен до две вече съществуващи сгради, пуснати в експлоатация през 2012 г.

Строителството на 44-етажният небостъргач, което е втората фаза от реализирането на по-мащабен проект, ще започне през тази година и ще завърши през 2021-а. Изграждането е поверено на известната датска строителна компания Aarsleff.

В новата сграда ще има над 200 апартамента, както и кафене, ресторант, туристически информационен център и наблюдателна площадка на покрива. За момента все още не са обявени цените на жилищата. Големината им ще варира от 46 кв.м до 280 кв.м, а броят на спалните – от една до пет. Собствениците и наемателите ще имат достъп до градина.

Това ще е най-високата сграда в Дания. За момента първото място се заема от 120-метровата кула Herlev Hospital, разположена в град в близост до Копенхаген.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 05:57  12.06.18
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай