15 920 2

Чужденци изкупуват жилищата в Нова Зеландия

Чужденци изкупуват жилищата в Нова Зеландия

Чуждестранни инвеститори бързат да купят имоти в Нова Зеландия, преди да е влязъл в сила закон ограничаващ придобиването на жилища и къщи в страната. Така например, на южния островен курорт Куинстаун се отчита ръст от 10% в броя сключени сделки с чужденци през първото тримесечие на тази година в сравнение със същия период на миналата.

В Оукланд делът на чуждестранните инвеститори расте за второ поредно тримесечие, като достигна 19% на годишна база в някои популярни сред чужденците райони. Правителството, което дойде на власт в края на 2017 г., обеща да се справи с кризата в жилищния сегмент, чрез въвеждането на редица мерки. Сред тях е и ограничаване покупката на имоти от страна на чужденци. Предложенията в момента се обсъждат от парламента и се очаква в най-скоро време да бъдат окончателно приети.

Търсенето на жилища и дефицитът в предлагането се увеличиха значително през последните шест години, въпреки предприетите от страна на Централната банка мерки относно получаването на ипотечен заем. На национално ниво недвижимите имоти са поскъпнали със 6.9% през месец май 2018 г. спрямо същия месец на 2017-а.

С 9.6% са се увеличили средно цените в Куинстаун, като са достигнали нива до 800 000 USD, което е превърнало района в най-скъпото място за придобиване на имот в предградията на Оукланд.

Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • А ЦИГАНИТЕ ИЗКУПУВАТ Н. ЗАТОРА СЛИВЕН
  Отговор
  1 19:10  11.06.18
  И БОТЕВГРАД
 • БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР
  Отговор
  2 19:38  13.06.18
  Както и оскотялия клош сиднито австралия дето прокарва кабели из града

Напиши коментар:


Публикувай