Last news in Fakti

16 Юни, 2018 11:33 1 688 2

Букурещ ще се сдобие с научен парк

  • румъния-
  • букурещ-
  • наука-
  • парк

Срещу 17.5 млн. EUR Букурещ ще разполага с научен парк. Той ще се намира непосредствено до най-мощния лазер в Европа. Името на базата ще е „Мъгурале научен парк”.

Сградите ще бъдат разположени на парцел от 5 хектара, но на по-далечен етап територията ще се увеличи до 16 хектара.

„Една от основните причини за необходимостта от нова изследователска инфраструктура в Румъния, е увеличеното усвояване на средствата по европейски програми”, поясни президентът на северната ни съседка Клаус Йоханис. Проектът е ключов за страната, тъй като чрез него може значително да се ограничи „изтичането на мозъци” от Румъния към западни държави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    10 1 Отговор
    Сигурно като всичко в Румъния след присъединяването към ЕС , този парк ще работи. И ще има заплати за учените. Не като при нас, просто усвояване на средства от някои хора. Освен това, в Румъния и индустрия има и сериозни западни корпорации. Така че би могло да се получи и успешна връзка наука-индустрия....не ми се коментира,че само се изнервям...
  • 2 Коментар

    12 0 Отговор
    Ех БОЙКО БОЙКО СРАМ ЛИ ТЕ Е ДА СЕ ПРИБЕРЕШ ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ И ОБИКАЛЯШ КАТО ОКОЛОСВЕТСКИ ТУРИСТ.ЕЛА ДА ВИДИШ НА КАКВО ЗАПРИЛИЧА БЪЛГАРИЯ.ОНЗИ ДЕН И ВУЧИЧ КАЗА ПОГЛЕДНЕТЕ БЪЛГАРИЯ В ЕС А НИЕ СМЕ ПО ДОБРЕ ОТ ТЯХ.