1 259 2

Букурещ ще се сдобие с научен парк

Срещу 17.5 млн. EUR Букурещ ще разполага с научен парк. Той ще се намира непосредствено до най-мощния лазер в Европа. Името на базата ще е „Мъгурале научен парк”.

Сградите ще бъдат разположени на парцел от 5 хектара, но на по-далечен етап територията ще се увеличи до 16 хектара.

„Една от основните причини за необходимостта от нова изследователска инфраструктура в Румъния, е увеличеното усвояване на средствата по европейски програми”, поясни президентът на северната ни съседка Клаус Йоханис. Проектът е ключов за страната, тъй като чрез него може значително да се ограничи „изтичането на мозъци” от Румъния към западни държави.

Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ГосТ
  Отговор
  1 11:58  16.06.18
  Сигурно като всичко в Румъния след присъединяването към ЕС , този парк ще работи. И ще има заплати за учените. Не като при нас, просто усвояване на средства от някои хора. Освен това, в Румъния и индустрия има и сериозни западни корпорации. Така че би могло да се получи и успешна връзка наука-индустрия....не ми се коментира,че само се изнервям...
 • Коментар
  Отговор
  2 12:27  16.06.18
  Ех БОЙКО БОЙКО СРАМ ЛИ ТЕ Е ДА СЕ ПРИБЕРЕШ ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ И ОБИКАЛЯШ КАТО ОКОЛОСВЕТСКИ ТУРИСТ.ЕЛА ДА ВИДИШ НА КАКВО ЗАПРИЛИЧА БЪЛГАРИЯ.ОНЗИ ДЕН И ВУЧИЧ КАЗА ПОГЛЕДНЕТЕ БЪЛГАРИЯ В ЕС А НИЕ СМЕ ПО ДОБРЕ ОТ ТЯХ.

Напиши коментар:


Публикувай