Last news in Fakti

20 Юни, 2018 12:52 2 811 2

Покупката с инвестиционна цел не е опция

  • израел-
  • жилища-
  • покупка-
  • инвестиция
Покупката с инвестиционна цел не е опция - 1
Снимка: Shutterstock

Продажбата на жилища с цел отдаване под наем отчита спад във всички региони на Израел. Едва 900 е броят на продадените през април жилища с инвестиционна цел, което е най-ниското ниво за последното десетилетие, уточняват от министерството на финансите.

Данните също така показват, че броят на жилищата купени от инвеститори през април тази година е с 22% по-нисък в сравнение със същия месец на миналата година, а сравнявайки януари и февруари тази година със същите месеци на миналата спадът е 20%. Това се отразява негативно и на общата сума вложени средства в недвижимости с инвестиционна цел. Понижението е 14%.

Предложенията на жилища, подходящи за придобиването с инвестиционна цел, също намаляват. За април техният брой е едва 1300. Това е с 24% по-малко в сравнение с април 2017-а.

В Тел Авив се наблюдава спад в продажбата на жилища с цел отдаване под наем, макар половината от сделките в сегмента да са били придобити именно с такава цел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пенчо Питанката

    7 0 Отговор
    Ами обясни защо е така, а не само голи факти.
    Папагалска история!