22 Юни, 2018 14:53 6 679 4

Все по-рядко се купуват жилища в Пекин

  • китай-
  • жилища-
  • продажби-
  • цени
Все по-рядко се купуват жилища в Пекин - 1
Снимка: Shutterstock

С 26.5% по-малко, или 43 000 нови жилища са били продадени в Пекин през 2017 г. в сравнение с година по-рано. Данните на Пекинската общинска комисия по жилищно строителство и градско развитие. За разглеждания период на вторичния пазар са се изтъргували 134 000 апартамента. Спадът спрямо 2016-а е още по-голям – 49.8%. Причината за него са редицата наложени мерки от властите за ограничаване поскъпването на жилищата.

Средната цена на квадратен метър жилищна площ към началото на текущата година е 5890 USD. Това е с 0.9% по-малко в сравнение с януари 2017 г.

Индивидуалното ипотечно кредитиране също отчита забавяне до 25.2%. Делът на необслужваните заеми е достигнал 16.5%.

Правителството продължава да предлага достъпни жилища както за наем, така и за покупка. Благодарение на програмата въведена от властите за ограничаване поскъпването на имотите чуждестранните инвестиции също отчитат спад.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така се прави

    5 2 Отговор
    Иначе спекулантите печелят яко у нас
  • 2 комуниста

    1 1 Отговор
    къде сте брокерчета от селата
  • 3 Черното е гот

    10 2 Отговор
    Като гледам какво е одимено, нищо чудно. А скоро и у нас ще бъде така с масовото малоумие да се изкупуват дизеловите печки на немците с последващото байганьовско махане на ДПФ-а!
  • 4 ссс

    0 0 Отговор
    Ама никой от 3-мата коментиращи до тук не каза, че СРЕДНАТА цена на кв.м. е 5890 долара/кв.м.
    Що пропуснахте ? :)