25 Юни, 2018 09:37 2 018 2

Пазар, който достигна рекордни нива

  • португалия-
  • жилища-
  • цени
Пазар, който достигна рекордни нива - 1

Рекордни нива достигна цената на наем на жилище в Португалия. В същото време малкото предлагане и високото търсене подтикват цените още нагоре, сочат данните от доклад на Кралския институт на дипломираните оценители (RICS) и Confidencial Imobiliario. Наличието на този дисбаланс доведе до най-силен ръст в наемните нива.

Относно пазара на продажба на жилища, то 13-ти пореден месец се регистрира спад в предлагането. Това е най-дългия непрекъснат период на спад на обявите от 2011 г. насам се посочва в доклада. Спадът на офертите се наблюдава в най-големите градове като Лимасол, Порто и Алгавре. В същото време търсенето расте.

Цените също растат и специалисти прогнозират поскъпването да продължи не само в краткосрочен, но и в дългосрочен план. Над 75% от анкетираните прогнозират, че най-силен ръст надцените ще има в Порто. 55% смятат, че подобна ще бъде картината и в Алгавре, макар и не с такива темпове колкото в Порто.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Питащият

    4 2 Отговор
    А в Бангладеш как вървят цените на имотите? Не че ме интересува, само давам идея за запълване на мястото в сайта... Иначе Португалия ей къде е....
  • 2 гост

    1 0 Отговор
    Идеята е да се информираме какво се случва и в друг държави, а не само за нашата. Тоест да следим световните тенденции.