Last news in Fakti

23 Юни, 2018 18:37 2 798

И общински сгради нямат Акт 16

  • акт 16-
  • сграда-
  • хасково
И общински сгради нямат Акт 16 - 1
Снимка: Shutterstock

Сградата на областната администрация в Хасково, в която са настанени много държавни структури, няма Акт 16. От областната администрация обясняват, че документът за въвеждане в експлоатация, популярен като Акт 16, е в сила от 1993 г.

Сградата на областната администрация е строена в края на 50-те и началото на 60-те години на миналия век по тогавашните изисквания. През последните десетилетия сградата сменя собственика си няколко пъти – първо е била публична държавна собственост, после публична общинска, а през 2008 година с акт на Министерския съвет отново става публична държавна собственост, припомня haskovo.net.

Поради смяната на собствеността към момента в областната администрация не разполагат с оригиналните строителни книжа. Оттам допълниха, че започват възстановяването на строителните документи, за да се стартира процедура по издаване на Акт 16.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    7 0 Отговор
    В момента много шарани които купуват на зелено също няма да получат акт 16/разрешение за ползване на жилищата си/
    Банките ,имотните агенции и строителните фирми надуха нов имотен балон в България и София .
    Цените на жилищата отново станаха извратено високи както и през 2008 ма година но българина е много късопаметен
  • 2 С БКП напред

    3 0 Отговор
    В София общежитията за транспортни работници в Баишора и Земляне също нямаха акт 16 и общините и "Градски транспорт" спориха сума ти години на кого принадлежи. Накрая намериха компромисен вариант - продадоха сградите на частни строителни фирми и си разделиха парите.
    А колко още такива случаи има! През соц-а всичко беше общо: от единия джоб вадиш - в другия слагаш.

    Коментиран от #3

  • 3 goni

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "С БКП напред":

    То, и сега е така! Ама джобовете са различни!:)
  • 4 Krasi

    2 0 Отговор
    Областна администрация не е общинска сграда! Оправете си заглавието!
  • 5 мххх

    0 0 Отговор
    странно