11 Юли, 2018 09:25 1 902 7

Заведения, които трябва да бъдат съборени, работят

  • кабакум-
  • заведения-
  • концесия-
  • варна

Огромни заведения, разположени незаконно на плажната ивица на „Кабакум” във Варна, вече работят. Местната администрация още през месец май, когато започна строителството им, направи необходимите проверки и предписа премахването им. „На собствениците са наложени санкции. За жалост административните процедури са тежки, но трябва да се спазват”, призна Николай Няголов, директор на Дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред”, цитиран от Нова ТВ. Собствениците на незаконните постройки обаче обжалват постановленията на общинските власти на втора инстанция, а съдът все още не се е произнесъл.

Заведенията се стопанисват от новия концесионер на плажа. Те влизали в одобрената от Министерството на туризма схема за стопанисване на „Кабакум”. Изграждането им обаче започнало преди въпросната схема да влезе в сила.

Една от конструкциите е на метри от водата. Тя е дървена, няма излят бетон, но е достатъчно масивна. В страни от нея се намира и другата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    14 1 Отговор
    Щом ТИМ е разрешил значи ще работят заведенията. Иначе се самозапалват или ги бута багер. Институциите ряпа да ядат.
  • 2 хаха

    8 1 Отговор
    Че има ли още балъци да почиват по нашето лайняно черноморие бе?
  • 3 666

    3 0 Отговор
    Вижте сега разбираме, че обществените очаквания са други. Но процедурата е такава. Трябва да се докаже ЧЕ Е УМРЯЛ!!!! ТАКЪВ Е РЕДА.
  • 4 гост

    9 0 Отговор
    А Валери го няма там да протестира срещу работата на тези заведения. Къде си Валери, ти спасителю наш?
  • 5 Gustafson

    2 1 Отговор
    Всички тези мутри и всякаква друга паплач на сл. бряК заслужават да ги помете опустошава що цунами. А за останалите курорти-фалит!
  • 6 КОРУПЦИЯ

    4 1 Отговор
    Снимка с диагноза - рак. Няма спасение другарки и другари!
  • 7 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Никаква корупция !! Просто процедурите са много тежки. За това вина няма никой - дори варненския митрополит е невинен !! А решението на Н.В. българския съд, деветата дупка на.... пардон ,деветата му инстанция ще се произнесе някъде към 25 декевмри или казано иначе " По Коледа". Такива са законите и процедурите у нас -- със много тежест !!! Като знаем кой как ги пише ...... и как ги трие......