Last news in Fakti

15 Юли, 2018 10:56 3 542 6

Тадж Махал е под заплаха

  • тадж махал-
  • индия-
  • мавзолеи
Тадж Махал е под заплаха - 1
Снимка: Shutterstock

Мавзолея Тадж Махал трябва да бъде възстановен. Това нареди Върховният съд на Индия. Проблемът на 350-годишната сграда е, че белият мрамор е покрит с мухъл и на места е напукан.

„Айфеловата кула всяка година е посещавана от 80 милиона туристи. Това е 8 пъти повече от тези, които посещават Тадж Махал, въпреки че той е по-красив от Айфеловата кула, която просто си е кула", казват индийски съдии, които изпратиха писмо до правителството на страната. В него се предлагат три начина за решаване на проблема. Единият е културната забележителност да бъде затворена. Вторият е по-драстичен – сградата да се разруши, а третият е да се възстанови. Също така съдът предписва създаването на специална комисия, която да се погрижи за запазването на Тадж Махал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gost

    7 1 Отговор
    Че кой турист не иска да види страхотна забележителност и изхождащи се на улицата местни...

    Коментиран от #4

  • 2 Мъка,мъка....

    2 2 Отговор
    Да се разруши и няма да мухлясва...
  • 3 Зорлем

    5 1 Отговор
    "Мавзолея Тадж Махал трябва да бъде възстановен." Кой трябва да бъде възстановен? МавзолеяТ! Български език за 4 или 5 клас, а?
  • 4 Калина

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "gost":

    ти бил ли си там? защото аз съм била и коментара ти показва само невежество. Това е най НАЙ чистата и сигурна страна, в която съм била.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Бил ! БИЛИ и Лили

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Калина":

    Да не Г Ъ бъркаш с ШвейСария
  • 6 ВГЗ

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Калина":

    Аз пък имам направена от мен снимка как дебела индийка дриска на улицата до пазара в Калкута. Ко праим?

    На някаква калинка ли да вярвам или на телефона си?