17 Юли, 2018 10:16 1 642 0

Посолството на САЩ в Йерусалим ще е 100 пъти по-скъпо от планираното

  • сащ-
  • посолство-
  • йерусалим
Посолството на САЩ в Йерусалим ще е 100 пъти по-скъпо от планираното - 1
Снимка: Shutterstock

Строителството на нова сграда на новото посолство на САЩ в Йерусалим ще е струва 21.2 млн. USD, съобщи вестник The Times of Israel, позовавайки се на официални документи. През март т.г. президентът на САЩ Донлад Тръмп изказа предположение, че цената ще бъде 250 000 USD.

По информация на медията, строителната компания, с която САЩ са сключили договор, ще вгради в постройката супер скъпа система за охрана.

През декември 2017 г. Тръмп разпореди да започне подготовката по преместването на посолството в Йерусалим. Официално то бе открито на 14 май в бившата сграда на генералното консулство на САЩ в района на Арнон. Новата сграда трябва да бъде готова до края на 2018 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА