Last news in Fakti

19 Юли, 2018 18:55 2 769 6

Британците плащат по-скъпи имоти в чужбина

  • великобритания-
  • британци-
  • имоти-
  • цена-
  • европа
Британците плащат по-скъпи имоти в чужбина - 1
Снимка: Shutterstock

Резкият спад на курса на британския паунд от 1.38 EUR до 1.13 EUR доведе до това, че европейските недвижими имоти за британците са ценово по-малко привлекателни. Така например, ако гражданин на Острова иска да си купи имот в Испания, днес той ще трябва да плати с 39% повече в сравнение с 2015 г., независимо, че цените на имотите там остават както и преди с около 16% по-евтини в сравнение с 2010 г., сочи изследване на компанията Hargreaves Landsdown. За Франция този процент е 29%, а за Португалия – 48%.

Именно преди три години започна обезценяването на британския паунд. Тогава британският премиер Дейвид Камерън в своята предизборна кампания прокара идеята за референдум за излизането на Великобритания от Европейския Съюз, а резултатът от него срина британския паунд.

От тогава европейските имоти станаха по-малко привлекателни за британците. И всичко това става на фона на процес по възстановяването на някои имотни пазари на Стария континент от кризата през 2008 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАК

    4 1 Отговор
    А то щот тука в англия имотите са много еФтини !! За площ от не повече от 100 квадрата искат абсурдни цени от ранга на 300 000 паунда!!!

    Коментиран от #5

  • 2 onq s konq

    2 0 Отговор
    Много странна англ логика-да драскаш със зъби и нокти да напуснеш ЕС,да ти падне лирата,а после да се натискаш да купиш къща ИЗВЪН АНГЛИЯ/и най-вече в ЕС/,за да живееш там?!

    Коментиран от #3

  • 3 UKчо

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    52% гласували за напускане не са тези които купуват в ЕС. Вероятно дори не пътуват в ЕС.

    Коментиран от #6

  • 4 Тони

    2 0 Отговор
    Англичани на социялни помощи са основните ,,инвеститори,,в български имоти.Къщи в опустели села,за 4-7 хиляди.За какво умираме от умиление от вида им,че и филми снимами/често струващи повече от инвестицията им!,
    Сериозните купувачи ги прогонваме конюктурно за да угодим на 1-2 посолства,а други просто няма!
  • 5 ТоТамНееКътОттатъка

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "МАК":

    Ти за Англия ли говориш или за Лондон?
  • 6 ТоТамНееКътОттатъка

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "UKчо":

    Там е работата че точно те ходят по Прага Краков и Бенидорм да се освинват като за брекзит